MENIU

Dan Vasile Mihale: De ce este supărat atât de tare Tăriceanu pe DNA?

Tăriceanu respinge dezbaterea propusă de Iohannis pe tema eliminării celor 102 taxe

Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat joi seară, la o televiziune de casă, că va pleca din politică atunci când DNA va face Guvernul. Nu cred că am auzit, vreodată, o inepție mai mare. După logica domnului Tăriceanu, acesta nu va pleca niciodată din politică, pentru că DNA are alte prerogative, nu să facă guverne. Acest lucru se întâmplă doar în mintea politicienilor cu probleme penale.

Declarația lui Tăriceanu se înscrie în cheia ofensivei actualei puteri, care a inventat sintagmele ,,stat'' paralel'' și ,,instituții de forță''. ,,Instituțiile de forță'' sunt DNA și Parchetul General, care nu sunt aservite politic și creează grave probleme de imagine liderilor coaliției cu probleme penale, iar ,,statul paralel'' este o fumigenă.

De ceva vreme, aria atacurilor s-a lărgit, coaliția PSD-ALDE, prin reprezentanții săi de ,,seamă'', nu se mai rezumă la ,,statul paralel'' și ,,instituțiile de forță'', ci și la anumiți ambasadori. Discursurile lor sunt trase la indigo și provin din laboratoarele de propagandă ale partidului, care doar atât pot, adică nu foarte mult.

Atacul la ambasadori, virulent și iresponsabil, are însă o notă aparte. Iată ce spune domnul Tăriceanu: "Pe mine mă îngrijorează atitudinea președintelui, a unor ambasadori străini acreditați la București care visează de dimineață până seara, au fetișuri din astea pe care nu le mai lasă, că vorbesc numai de corupție. Când tu, ambasador al unei țări libere și democratice, vezi aceste încălcări ale drepturilor fundamentale ale cetățenilor, nu îți pui nicio problemă? Stai și continui să crezi ca într-o icoană într-o anumită persoană sau într-o anumită instituție?"

Instituția la care se referă domnul Tăriceanu este DNA, iar persoana nemenționată este Laura Codruța Kovesi. De ce a făcut domnul Tăriceanu o obsesie pentru DNA? Dintr-un singur motiv: dosarul în care este cercetat pentru mărturie mincinoasă și favorizarea infractorului, care s-a reluat de zero, pe motiv că una dintre judecătoare s-a pensionat, a fost  instrumentat de DNA. Marea problemă a lui Tăriceanu, și a celor de teapa lui, este că se plasează deasupra legii. 

La adăpostul votului popular, discutabil din punct de vedere al profilului alegătorului, actuala coaliție vede ,,statul paralel'' în toate zonele de interes pe care nu le controlează politic. Și, fără să vrea, recunoaște că lupta pentru putere nu s-a încheiat. "Lupta pentru putere nu s-a încheiat după alegeri. Adică cei care au pierdut alegerile nu sunt mulțumiți și continuă să zdruncine prin toate metodele: prin diversiuni lansate în spațiul public legate de sistemul de impozitare, de taxe, de salarii, de pensii ș.a.m.d ", a mai spus Tăriceanu. 

Până la un punct are dreptate. Lupta pentru putere chiar nu s-a încheiat...Coaliția PSD-ALDE vrea să controleze tot, inclusiv ,,instituțiile de forță'' care nu îi lasă spe liderii puterii să-și facă de cap.

În ceea ce privește atacurile la ,,țopăielile fiscale'',  pe care le clamează, în special, mediul de afaceri, domnul Tăriceanu fie are ,,orbul găinii'', la fel ca și în cazul scumpirilor la pompă, fie este un mare fățarnic.

De când a preluat puterea, coaliția PSD-ALDE oferă cel mai grotesc spectacol în ceea ce privește politica fiscală, iar multe dintre promisiunile electorale au fost trecute la ,,discutate și uitate'', așa că singurele diversiuni lansate în piață poartă doar ștampila PSD-ALDE.

În ceea ce privește ieșirea din politică a domnului Tăriceanu, nu cred că este o mare pierdere pentru țară și nici chiar pentru coaliție, sau ALDE.

Mai multe articole despre:
null