MENIU

Liviu Dragnea: Nu putem guverna decât cu ALDE. Ideea suspendării preşedintelui este o prostie

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, în exclusivitate, la Realitatea Tv, că PSD nu va putea guverna decât cu ALDE şi nu cu alte partide cu care social-democraţii nu sunt compatibili. Acesta a punctat că nu vor atrage şi UDMR în Guvern, iar dacă PSD nu va reuşi să propună Guvernul, nu vor iniţia suspendarea lui Iohannis, ipoteză pe care Dragnea a catalogat-o drept "o prostie". 

"Nu putem guverna decat cu cine suntem compatibili, cu ALDE. Eu nu vreau doar sa guvernam doar de dragul guvernarii, vrem sa guvernam daca o sa avem suficientă incredere, pentru ca altfel riscul este mare, sa guvernezi cu oameni care nu sunt compatibili, se rupe Guvernul în câteva luni.(...) Ideea suspendării preşedintelui este o prostie", a spus Dragnea. 

Întrebat cum va colabora cu preşedintele Iohannis, Dragnea a spus:

"Depinde foarte mult de presedinte, dar mai are o sansa sa devina cel care unifica Romania. Depinde numai de dumnealui. Este exact cum simte. Eu nu cred. Am vazut pe doamna de la PNL, daca PSD castiga, il suspenda pe preşedinte. Este o prostie", a mai spus Dragnea.

Pe de altă parte, acesta a mai spus că PNL a făcut cea mai murdară campanie acum.

”Este un nonsens să vorbeşti de uniune naţională cu PNL-ul pentru că a făcut cea mai murdară campanie acum. PNL-ul de astăzi nu este PNL-ul condus de Crin Antonescu. PNL-ul lui Crin Antonescu şi Eduard Hellvig este complet diferit de ceea ce se întâmplă acum. Nu putem vorbi de noţiunea de guvern de uniune naţională cu un partid care alimentează ura, divizarea şi să stimuleze categorii sociale unele împotriva altora, judeţe unele împotriva altora. Ei nu au înţeles şi nici premierul Cioloş nu a înţeles că românii nu mai vor divizare şi asta s-a văzut şi la Ziua Naţională”.