MENIU

Dragnea: Voi spune tot ce știu la Comisia SRI. Nu merg ca Maior, cu jumătăți de adevăr

<p>George Maior&nbsp;</p>

Liviu Dragnea a spus că nu va merge cu jumătăți de adevăruri la Comisia SRI, ca George Maior. Va spune tot ce știe.

 ”Voi spune tot ce ştiu în Comisia SRI. Nu voi merge cu jumătăţi de adevăruri ca George Maior. Nu m-am întâlnit cu George Maior. Ultima dată am vorbit la începutul anului trecut. N-am fost niciodată la zilele onomastice ale lui Maior şi Coldea. Prea multe vorbe despre securişti”, a mai spus Dragnea.

Întrebat dacă a fost la petrecerile de la sediile SRI, aşa cum a declarat fostul şef al SRI în comisia de Control, Liviu Dragnea a afirmat că va spune tot în faţa comisiei, atunci când va fi chemat.

"Veţi afla de la mine lucruri la care nu v-aţi gândit. Vreau să fac o chestie instituţională, nu cancan.Vreau ca după ce vorbesc şi termină activitatea comisia, să se şi întâmple lucruri", a mai spus liderul PSD

Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu, a susţinut, luni, că liderul social-democrat, Liviu Dragnea, este dator să dea explicaţii în interiorul formaţiunii despre petrecerile SRI la care a luat parte, iar apoi să răspundă şi public.

Întrebat dacă îi va cere explicaţii lui Liviu Dragnea pentru participarea la petrecerile de la sediile SRI, Codrin Ştefănescu a răspuns:

„Eu nu îi voi cere explicaţii personal. Eu cred că e dator el să dea explicaţiile în interiorul partidului, să explice câte întâlniri de genul acesta au avut, de ce le-a avut şi în ce context. Poate pur şi simplu a fost obligat să participe. Poate a participat din plăcere. Lucrurile astea trebuie să le spună în interiorul partidului, pentru noi, şi probabil trebuie să răspundă, pe urmă, public. Am înţeles că vrea să vină la Comisia de control SRI, fiindcă are multe lucruri de spus după declaraţiile lui Maior, care oricum, într-adevăr, n-a spus aproape nimc din ceea ce ştie, n-a răspuns foarte corect la două întrebări esenţiale legate de cum s-a dat ordin pentru facerea dosarului lui Klaus Iohannis pentru a-l scoate din cursă înainte de a fi candidat, n-a dat explicaţii despre cum s-a făcut la ordin dosarul lui Eduard Hellvig pe vreme a aceea ministru, azi şef al SRI”. Fostul director al SRI George Maior a declarat, marţi, în comisia de control SRI, că Liviu Dragnea, Codruţa Kovesi, Livia Stanciu şi Ponta participau la petrecerile date în locaţiile serviciului de informaţii, el afirmând că erau nişte întâlniri informale ale unor oameni care au relaţii formale.