MENIU

Dragnea vorbeşte iar de moţiunea de cenzură. Dîncu: Ce partid vine la putere pentru 3 luni?

Uite moţiunea, nu e moţiunea! Preşedintele PSD şi colegii săi ameninţă periodic Guvernul Cioloş cu demiterea. Social-democraţii evită să treacă la fapte, deşi tehnocraţii nu le-au ascultat dorinţele până acum: trustul Intact a fost evacuat de ANAF, prefecţii puşi în funcţii de PSD au fost demişi, iar miniştrii au fost remaniaţi la trei luni distanţă de la avertismentul PSD. După o scurtă pauză, Dragnea a reluat ieri şirul de ameninţări la adresa tehnocraţilor.

Evacuarea trustului Intact de către ANAF l-a făcut pe Liviu Dragnea să intervină. Televiziunile din sedii au ieşit, moţiunea nu a sosit! Câteva zile mai târziu, Dragnea arată din nou sperietoarea.

Primii miniştri au fost remaniaţi trei luni mai târziu, în urma unei evaluări. Dragnea insistă:

"Guvernează din ce în ce mai rău. Dacă domnul prim-ministru Cioloș {...} va continua să protejeze membri ai Cabinetului care sunt neperformanți, atunci sigur că o să ne gândim serios dacă păstrarea Guvernului nu începe să devină un risc de securitate națională."

Nici subalternii lui Dragnea nu s-au lăsat mai prejos.

Fără nicio mişcare concretă în Parlament, nici Guvernul nu se sperie de ameninţări. VASILE DÎNCU a declarat: Nu stiu care dintre partide ar vrea sa vina la putere pentru trei luni şi să piardă avanatajele pe care le ai in opozitie, sa critici Guvernul continuu. Dar nu cred ca se va intampla asta. E mai comod sa fii in opozitie in aceste timpuri.

Social-democraţii mai au nevoie de aproximativ 70 de voturi pentru a trece o eventuală moţiune de cenzură de Parlament.