MENIU

Dragnea, replică dură pentru Bruxelles

Liderul PSD Liviu Dragnea a avut vineri o replică dură și pentru Bruxelles. Acesta i-a acuzat pe oficialii europeni care o susțin Laura Codruta Kovesi, de „dublu standard”.

„Au fost la Bruxelles( reprezentanți ai Guvernului Dăncilă - n.r.) și îmi zicea cineva di delegație că experții nu se uitau pe texte și îi interesau mitingul nostru de anul trecut. Și asta tot standard dublu e(...) Spuneau să nu interfereze politicul în justitie și acum cer să oprim o ancheta(...) Negociaza ca la piata funcția de procuror european”, a spus Dragnea.

Viorica Dăncilă, atac fără precedent contra UE şi a celor mai importante state europene

Mai multe ambasade europene și cea a SUA cer României să se abțină ”de la modificări care ar slăbi statul de drept și capacitatea României de a lupta împotriva criminalității șicorupției”. ”Solicitările noastre oficiale de dialog privind aceste subiecte au rămas fără răspuns de la începutul lunii ianuarie a acestui an”, spune mesajul. 

Mesaj dur din 12 state, inclusiv SUA, Germania, Franța: Nu dați ordonanțe ce slăbesc statul de drept

Comisia Europeană a discutat miercuri situația statului de drept în România. La finalul ședinței, vicepreședintele Comisiei, Frans Timmermans a avertizat guvernul de la București să nu ia măsuri care să afecteze sistemul judiciar și să garanteze impunitate demnitarilor de rang înalt, un mesaj referitor la OUG-ul dorit de PSD pentru salvarea lui Dragnea. ”Comisia Europeană va acționa imediat, în termeni de zile”, a spus Timmermans. 

Timmermans: Avertizez guvernul român să nu ia măsuri ce ar garanta impunitate înalților demnitari

Mai multe articole despre:
Bruxelles Dragnea