MENIU

Dragnea: „Nu vrem să avem niciun fel de relație cu un partid extremist, ca PRU”

România se află în fața unor mari provocări, atât vizibile, cât și mai puțin evidente, consideră președintele PSD, Liviu Dragnea, precizând că, în opinia sa, răspunsul la acestea nu este nicidecum un partid ”naționlist sau chiar extremist” precum Partidul România Unită (PRU).

Liviu Dragnea susține că PSD nu ar putea încheia niciun fel de parteneriat cu PRU, pe care-l numește ”naționalist-extremist”, întrucât, spune el, principiile social-democrate nu sunt compatibile cu această ”doctrină”.

”Noi mulțumim, dar nu vrem să avem niciun fel de relație cu un partid naționalist. Din câte am înțeles, PRU are niște protocoale cu partide cu mari probleme și cu doctrine care nu au legătură cu principiile noastre, asupra cărora există bănuieli serioase de finanțare din Est - există un parteneriat cu un partid din Polonia al cărui președinte a fost arestat pentru spionaj, dar ca doctrină noi suntem complet diferiți de doctrina naționalistă extremistă”, a declarat Dragnea. 

Președintele PSD a mai precizat că social-democrații vor încerca să meargă în fața alegătorilor fără să folosească ”doctrina naționalistă”.

Referitor la eventuala susținere pe care fostul premier Victor Ponta ar afișa-o față de PRU, Dragnea a precizat că ”fiecare este liber să susțină principiile și valorile pe care le crede de cuviință”. ”Așa cum PSD nu va putea intra într-un guvern cu PNL, pentru că, pragmatic vorbind, ar fi un guvern care nu arputea funcționa, categoric PSD nu poate intra într-un parteneriat cu PRU”, a completat acesta.