MENIU

Dragnea: Legea amnistiei, una din solicitările care poate a înclinat balanța

<p>Dragnea: Legea amnistiei, una din solicitările societății care poate a &icirc;nclinat balanța</p>

Președintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, luni, la Palatul Parlamentului, cu privire la legea amnistiei și grațierii, că a fost ”una din solicitările societății la care nu s-a dat curs” și poate că acest fapt a înclinat decisiv balanța, în contextul rezultatului alegerilor prezidențiale. Totodată, Dragnea a subliniat că "PSD nu a mai văzut o asemenea situație, în care să se confrunte cu acest val" și că se vor "uita cu atenție la Cluj", în acest sens.

„Legea amnistiei poate să fie una din solicitările, din societate, la care nu s-a dat curs și una din acele solicitări care au înclinat balanța. Eu nu spun, acum, cine ar trebui să plece, dar aceaste zile sunt niște zile importante, în care ies la iveală toți cei au avut, poate, un alt proiect în această campanie și în precampanie. Trebuie să ne uităm cu atenție pe rezultate și pe fapte. Sunt lucruri care vor trebui tranșate definitiv în Comitetul Eexecutiv, dacă vrem să avem un partid care să poată solicita și data viitoare funcția de președinte”, a precizat Liviu Dragnea.

În ceea ce privește ”abordările greșite" din interiorul partidului, Dragnea a precizat că vor fi discutate "săptămâna viitoare, în Comitetul Executiv" și a precizat că nu dorește "să se ajungă la excluderi”.

”Poate că au fost abordări greșite în partid, poate că au fost ezitări. Trebuie mult mai multă decizie și rigoare în interiorul partidului. Asta vom discuta săptămâna viitoare, în Comitetul Executiv, cine își asumă eșecul. Nu se poate lua o decizie acum. Trebuie să vedem dacă partidul a scos maxim din ce putea să scoată și dacă a fost ceva care a depășit, la nivel de organziare sau dacă au fost greșeli în interior (...) Nu știu, este posibil să ajungem și la excluderi. Eu nu vreau să ajungem și acolo. Ne vom uita cu atenție la Cluj. Ar fi putut să fie alt președinte de organizație acolo, care să fi putut stopa acest val. PSD nu a mai văzut o asemenea situație, în care să se confrunte cu acest val și asta trebuie să ne dea de gândit și, cu răbdare, dar și cu responsabilitate, trebuie să ne asumăm răspunsurile pe care trebuie să le dăm. Victor Ponta a fost un candidat bun și un candidat corect. A fost, este și va fi un premier foarte bun (...) Poate că au fost alte resorturi. Nimeni din societate, la o zi după alegeri, nu poate să dea un răspuns corect. Societatea e divizată”, a adăugat președintele executiv al PSD.