MENIU

Dragnea explică de ce n-a vrut excluderea lui Firea din PSD

Liviu Dragnea a afirmat, într-o conferință de presă după Comitetul Executiv (CEx) al PSD, că deși social-democrații au cerut asta, el nu a fost de acord să supună la vot excluderea ”disidentei” Gabrielei Firea din partid.

Liviu Dragnea a precizat că Daniel Florea a propus ca social-democrații să voteze dacă o mai vor sau nu pe Gabriela Firea în partid, însă el s-a opus.

Președintele PSD a explicat că a refuzat acest vot ”cu speranța, spusă în timpul dezbaterilor, că după această întâlnire toată lumea va înțelege că e bine, totuși, să ne ocupăm de ceea ce am promis; cu speranța că începând de mâine nu vor mai ieși membri de partid să critice alți membri de partid sau Guvernul”.

Social-democrații au decis, vineri, în cadrul CEx, după aproximativ opt ore de consultări şi negocieri dure, să-i acorde un vot majoritar de încredere lui Liviu Dragnea.

Liviu Dragnea câştigă bătălia cu disidenţii. Vot majoritar de SUSŢINERE

Astfel, liderul PSD şi-a reconfirmat susţinerea atât la şefia partidului, cât şi la Camera Deputaţilor. Au fost 55 de voturi ”pentru” și 8 ”împotrivă”, a anunţat Codrin Ştefănescu, la finalul şedinţei.

Surse din ședință au declarat pentru REALITATEA.NET că primul a vorbit Liviu Dragnea care a punctat că el nu vrea să rupă partidul. Acesta a mai spus că punctele din scrisoare puteau fi discutate prima dată în partid.

A luat cuvântul și Dăncilă, care a spus că ea continuă cu echipa cu care a mers la drum. Ulterior a luat cuvântul și Gabi Firea. Aceleași surse mai spun că un alt Cex va avea loc saptamana viitoare. Tabăra anti-Dragnea ar avea 13 voturi în Cex, mai spun sursele și ar urma să nu se mai ceară vot pentru scrisoare.

Mai multe articole despre:
PSD Dragnea firea