MENIU

Dragnea: Evaluarea activității Guvernului va fi gata duminică. Vedem atunci dacă vorbim de schimbări

Raportul referitor la activitatea guvernamentală ar putea fi gata duminică, iar abia atunci vom afla dacă vorbim despre remanieri în Cabinetul Grindeanu, a anunțat, vineri, președintele PSD, Liviu Dragnea.

Este vorba despre o evaluare a programului de guvernare, nu despre cea a miniștrilor, a completat Liviu Dragnea.

Liderul PSD a refuzat să vorbească despre eventualele schimbări din Guvern, de la nivelul miniștrilor sau chiar al prim-ministrului.

”Cel mai important este programul de guvernare. Din păcate, se pare că sunt întârzieri în implementarea sa. După ce vom vedea care sunt cauzele, vom propune și măsuri. Evaluarea nu are cum să pună presiune pe miniștri. Nu știam că sunt atât de sensibili”, a declarat Dragnea, adăugând că nu se rezolvă nimic ”dacă schimbăm doar miniștrii” și cauzele întârzierii implementării programului de guvernare rămân.

”Programul de guvernare este unul complex. Probabil că unii nu fac față, dar vom vedea”, a mai spus președintele social-democraților. 

Referitor la vizita președintelui Klaus Iohannis la Casa Albă, Liviu Dragnea n-a menționat decât că îi transmite acestuia ”succes”, întrucât orice astfel de întâlnire este, ”teoretic”, importantă pentru țară.

”Lui Klaus Iohannis îi transmit succes în SUA. Este important pentru țară, dincolo de divergențele trecute dintre noi doi și de faptul că suntem adversari politici. Îl asigur că nu se întâmplă nimic în țară atât timp cât este în SUA. Orice vizită a unui oficial român într-o țară importantă, teoretic este un lcuru bun. Este important câtă substanță au”, a afirmat liderul PSD.

Totodată, Liviu Dragnea a anunțat că în cadrul întâlnirii pe care a avut-o vineri cu fondatorul companiei Stratfor (Strategic Forecasting), George Friedman, a discutat despre Fondul Suveran de Dezvoltare și Investiții și despre cum ar trebui să funcționeze acesta.

”Ne dorim să nu aibă influențe politice. Fondul este gândit rein respectarea tututor normelor europene, și în ceea ce privește respectarea deficitului. S-au luat modele existente din Europa care reprezintă motoare de dezvoltare economică. Am finalizat joi seară anexa care cuprinde companiile care vor fi incluse în acest Fond. Săptămâna viitoare va fi depusă inițiativa legislativă”, a precizat Dragnea.

Mai multe articole despre:
guvern remaniere Dragnea