MENIU

Dragnea, despre situația din R. Moldova:Politicienii de la Bucureşti trebuie să sprijine noul Guvern

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, vineri, în contextul desemnării lui Pavel Filip ca prim-ministru al Republicii Moldova, că politicienii de la Bucureşti au datoria să sprijine "consistent" noul Guvern şi parcursul european al acestei ţări, notează Mediafax.

"Acum este şi de datoria politicienilor responsabili de la Bucureşti de a sprijini consistent Guvernul din Republica Moldova pentru ca cetăţenii de acolo să înţeleagă că acest parcurs european în final înseamnă dezvoltare şi bunăstare pentru fiecare dintre ei. Le dorim succes şi vor avea tot sprijinul nostru", a afirmat Dragnea, la Piatra Neamţ.

Premierul desemnat al Republicii Moldova, Ion Păduraru, a anunțat vineri că se va retrage din funcţia desemnată, întrucât majoritatea parlamentară existentă îl propune pe Pavel Filip. Păduraru a anunţat că preşedintele Timofti a semnat deja decretul prin care se abrogă desemnarea lui pentru funcţia de premier.

Reamintim că majoritatea parlamentară declarată i-a solicitat președintelui Nicolae Timofti revocarea decretului prin care Păduraru a fost numit, joi, la conducerea guvernului și desemnarea lui Pavel Filip în funcția de premier, informează Moldpres.

Mai multe articole despre:
Republica Moldova Liviu Dragnea