MENIU

Dragnea: Descurajez discuțiile interne despre cine va fi președintele PSD după prezidențiale

Dragnea: Descurajez discuțiile interne despre cine va fi președintele PSD după prezidențiale

Președintele executiv al PSD, vicepremierul Liviu Dragnea, le-a transmis colegilor săi de partid să amâne discuțiile legate de persoana care va conduce formațiunea după alegerile prezidențiale.

"Descurajez orice discuție internă în partid despre cine va fi președintele partidului după. S-a întâmplat așa în 2004, s-a întâmplat așa în 2009 și, în loc să fie tot partidul și toate organizațiile conectate la campania pentru prezidențiale cu orice membru de partid și cu toată determinarea, începuseră se se gândească ce se întâmplă după. Deocamdată, noi mai avem până la alegerile prezidențiale. După ce se termină alegerile prezidențiale și vom fi în situația în care să alegem un președinte al partidului, este timp suficient. Rugămintea mea și apelul meu este să nu se mai facă discuții despre cine va fi președintele partidului după. Hai să câștigăm prezidențialele!", a spus acesta, marți, la Senat, informează AGERPRES.

Întrebat dacă în timpul întrevederii sale cu colegii social-democrați din Brăila le-a solicitat acestora sprijinul pentru a prelua șefia partidului, în situația în care premierul Victor Ponta va candida și va câștiga alegerile prezidențiale, Dragnea a replicat: "Eu nu am nevoie de susținerea nimănui, pentru că nu mă interesează subiectul acesta acum".

De asemenea, Dragnea a punctat faptul că, în ceea ce privește posibilitatea ca PSD să susțină un candidat independent la alegerile prezidențiale, social-democrații și-ar dori candidat propriu.

"Orice partid, mai ales al nostru, în primul rând își dorește să susțină un candidat care are cele mai mari șanse să câștige. Este firesc, este o abordare pragmatică. În al doilea rând, cred că aproape orice membru PSD și-ar dori ca acela care candidează la prezidențiale și pe care să îl susțină să fie membru de partid", a subliniat acesta.

Președintele executiv al PSD a reamintit faptul că sondajele de opinie realizate în perioada campaniei electorale pentru alegerile europarlamentare îl plasau pe premierul Victor Ponta în topul preferințelor românilor, adăugând că totuși social-democrații își vor anunța oficial candidatul în luna septembrie.

"Toate sondajele care se făceau pentru europarlamentare conțineau și întrebări despre încrederea în niște potențiali candidați și care ar fi scorul în turul II la prezidențiale. (Victor Ponta — n.r.) câștiga. (...) PSD va anunța candidatul pe care îl susține într-un timp rezonabil", a adăugat acesta.