MENIU

Dragnea: Vrem să păstrăm guvernarea și respingem moțiunea de cenzură

Președintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, luni, după încheierea ședinței CExN al PSD, că social democrații au votat pentru respingerea moțiunii de cenzură, care va fi depusă de PNL, și susținerea în continuare a Guvernului.

"S-a discutat în CEx despre moțiunea de cenzură care va fi depusă de PNL. CEx al PSD a votat pentru respingerea acestei moțiuni și susținerea în continuare a Guvernului. Am luat o decizie politică importantă: PSD nu susține moțiunea depusă de PNL, susține continuarea Guvernului. S-a discutat despre susținerea sau nu a moțiunii de cenzură", a spus Liviu Dragnea.

Cu toate acestea, președintele interimar al PSD a punctat faptul că "situația nedorită rămâne" în interiorul partidului.

"Nu putem, printr-un vot în CEx, să ștergem această situație, dar PSD este o instituție care nu interferează cu justiția, care își urmează cursul și nimeni de la PSD nu are în interes să tulbure acest curs, nu interferăm, nu ne implicăm.  Decizia a fost că vrem să păstrăm guvernarea și că respingem moțiunea de cenzură.

S-a stabilit că scrutinul intern de alegeri să fie pe 11 octombrie, iar Congresul pe 18 octombrie. Au fost discuții destul de serioase despre detalii de organizare, care sunt cuprinse în regulamentul de organizare a acestui scrutin intern", a mai spus Dragnea.

Întrebat dacă va candida la șefia partidului, Dragnea a evitat să dea un răspuns: "Nu pot să vă zic".

Victor Ponta, după ședința PSD: Opinia unanimă, ne continuăm guvernarea, pentru că este bună

 

Forfotă mare la PSD. Social-democraţii au discutat astăzi, în şedinţa Comitetului Executiv, dacă îl mai susţin în continuare pe Victor Ponta la şefia Guvernului. La final, Victor Ponta a anunțat că PSD susține continuarea guvernării, adăugând că va urma și o ședință a coaliției de guvernare. Pe de altă parte, Liviu Dragnea a subliniat încă de duminică seară, că premierul are susţinerea sa.