MENIU

Dragnea: Clipa lui Geoană a trecut, nu i-aş susţine candidatura

Dragnea: Clipa lui Geoană a trecut / Foto: MEDIAFAX

Dincolo de controversele privind numirea şefului Senatului, pesediştii continuă să îşi caute un candidat la preşedinţie. Liviu Dragnea a declarat, într-un interviu televizat, că Victor Ponta ar fi cel mai potrivit pentru Cotroceni, dar că decizia va fi luată de către premier şi nu de altcineva din PSD. Pe de altă parte, preşedintele executiv al PSD a spus că nu ar susţine candidatura lui Mircea Geoană, pentru că momentul acestuia a trecut.

"Cred ca momentul lui Mircea Geoană a fost în 2009. Un moment aproape unic, în care a avut foarte multe şanse, având o prestaţie foarte bună şi în campania din acel an. Geoană a făcut o greşeală foarte mare, care nu a fost vizita la Sorin Ovidiu Vîntu, ci prestaţia din timpul confruntării cu Traian Băsescu", a spus Dragnea.

Dragnea crede că Victor Ponta va trebui să candideze, dar precizează că decizia îi aparţine.

"E un răspuns pe care îl va da el. E o schimbare profundă în viaţa lui. E un lucru nou care i-a apărut în faţă, la care nu s-a gândit, a sperat să nu se rupă USL. El este cel mai bine plasat, cred că va trebui să cadideze, dar decizia o va lua Victor Ponta, nu eu sau altcineva din partid", a spus Dragnea.

Premierul a vorbit pentru prima oară sâmbătă, în faţa femeilor din PSD, despre o eventuală candidatură la Preşedinţie.

"Cu candidatura, lucrurile sunt clare. Prima opţiune, refacerea USL şi un candidat comun alături de liberali. A doua variantă e aceea de a sprijini unul din candidaţii doriţi de popor, lista e scurtă: Mugur Isărescu, Sorin Oprescu, Călin Popescu Tăriceanu şi de la noi Geoană şi cum mine suntem cei care putem candida cu şanse", a spus Ponta.