MENIU

Dosarul RETROCEDĂRILOR ilegale: GIGI BECALI demascase din 2012 mita de la ANRP

<p>&nbsp;GIGI BECALI&nbsp;</p>
<p>Dosarul RETROCEDĂRILOR ilegale: GIGI BECALI demascase din 2012 mita de la ANRP</p>

Gigi Becali a susţinut, încă de acum doi ani, că mita pentru o retrocedare rapidă la ANRP putea ajunge până la 30% din valoarea despăgubirii. Becali declara, în 2012, în direct la o televiziune, că vârful de lance al şpăgilor era constituit din Ioan Oltean, fostul chestor al Camerei Deputaţilor şi omul de afaceri Dorin Cocoş. Tot Becali susţinea atunci că Elena Udrea nu era implicată în afacerea fostului ei soţ.

George Becali a vorbit încă de acum doi ani despre lanţul corupţiei de la Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor.

"Cum este cinstit? Când avem oamenii care trebuie să ia despăgubiri, trebuie să-i dea lui şi lui Cocoş câte 30%? Sute de milioane de euro care e cinstit să dai 30% lui Olteanu şi lui Cocoş", spunea, la acea vreme, Gigi Becali.

Recent, referatul procurorilor DNA a confirmat o parte dintre afirmaţiile de atunci ale lui Gigi Becali. Astfel, numele lui Dorin Cocoş se regăseşte în dosarul retrocedărilor ilegale în care au fost arestate preventiv Alina Bica şi Crinuţa Dumitrean, protejata lui Ioan Oltean. Pe de altă parte, Gigi Becali a susţinut că Elena Udrea nu era implicată în afacerea soţului ei.

"Ca să iei ceva de la ANRP, trebuie să-i dai... Să ştiţi că n-are nicio treabă Udrea cu Cocoş în situaţia asta", a mai spus Becali.

Afacerea care le-a adus în arest preventiv pe fosta şefă a ANRP Crinuţa Dumitrean şi pe fosta şefă DIICOT Alina Bica a presupus acordarea unei despăgubiri supraevaluate cu 62 de milioane de euro pentru omul de afaceri Stelian Gheorghe.

În acelaşi dosar, Parchetul a cerut ridicarea imunităţii şi pentru doi deputaţi - Atilla-Gabor Marko şi Cătălin Teodorescu.