MENIU

Dosarul ”Mită la PSD”. Mircea Geoană a fost audiat la Curtea de Apel

Senatorul Mircea Geoană s-a prezentat, joi, la Curtea de Apel Bucureşti (CAB), unde a fost audiat, în calitate de martor, în dosarul „Mită la PSD” în care omul de afaceri Ioan Niculae, preşedintele Consiliului Judeţean Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, dar şi alţi inculpaţi sunt acuzaţi de finanţarea ilegală a campaniei electorale a lui Mircea Geoană din 2009. Instanţa a acordat un nou termen în acest caz.

UPDATE Şedinţa de judecată s-a terminat, iar magistraţii au acordat un nou termen în acest caz, respectiv 19 martie.

UPDATE Mircea Geoană a declarat în faţa judecătorilor că nu are cunoştinţă despre încheierea unei înţelegeri în septembrie 2009 între Interagro şi INSOMAR.

„Conform legii partidelor politice, există o procedură specifică a finanţării campaniei electorale, inclusiv sub aspectul alegerilor prezidenţiale, procedură desfăşurată de trezoreria partidului”, a declarat Geoană.

De asemenea, Geoană le-a spus magistraţilor că preşedintele partidului nu are niciun contact şi nicio atribuţiune legată de metodele de finanţare a campaniei. Toate acestea făcându-se strict prin departamentul de trezorerie al partidului. „Nu am cunoştinţă dacă Interagro a efectuat vreo plată a unei datorii aparţinând PSD. Îl cunosc pe Gheorghe Bunea Stancu, fiind la acea dată preşedintele organizaţiei judeţene Brăila şi precizez că domnia sa nu avea nicio atribuţiune în conducerea campaniei sau în conducerea operativă a partidului. Nu am avut nicio discuţie cu Bunea Stancu din care acesta să-mi fi cerut ca în eventualitatea alegerii mele ca preşedinte al României sau în calitatea de preşedinte al PSD să contribui la numirea unor miniştrii sau a unor persoane apropiate lui în funcţii publice", a arătat Geoană.

Mai multe pe Adevarul