MENIU

Reacţia lui Gelu Voican Voiculescu, după ce Iliescu a fost pus sub învinuire: Acuzaţii aberante

Gelu Voican-Voiculescu a declarat pentru MEDIAFAX că acuzaţiile aduse lui Iliescu în Dosarul Mineriadei sunt "aberante", el susţinând că responsabilii pentru ceea ce s-a întamplat atunci sunt "forţele care voiau să împiedice intrarea în normalitate prin consimţirea alegerilor din mai 1990", scrie Mediafax.

Viceprim-ministrul în primul guvern provizoriu din 1990 şi responsabil cu controlul serviciilor secrete, în perioada 28 decembrie 1989 - 28 iunie 1990, Gelu Voican-Voiculescu a mai susţinut că redeschiderea dosarului ar fi o prelungire a unei iniţiative mai vechi a fostului preşedinte Traian Băsescu.

"Redeschiderea dosarului s-a făcut după referendumul pentru invalidarea lui Băsescu şi Codruţa Kovesi a cerut redeschiderea acestui dosar. Pe urmă, fostul preşedinte Băsescu i-a imputat procurorului general Niţu că întârzie şi nu dă drumul la redeschiderea acestor dosare. Acum, în acest moment, totul este în inerţia acelor iniţiative, care şi-au pierdut obiectul”, a mai adăugat Voican apreciind că are vrea să creadă că „actuala putere nu este interesată să se răfuiască cu Iliescu, care ţine de domeniul trecutului".

Potrivit lui Gelu Voican, "mecanica procedurală îşi urmează mersul", însă acuzaţiile care îi sunt aduse lui Ion Iliescu "sunt aberante".

Mai multe articole despre:
0 măsuri Ion Iliescu Gelu Voican Voiculescu decizii