MENIU

Dorin Iacob: „Nominalizarea lui Ciucă este un semnal prost, în UE. În SUA e un semnal indiferent. E un premier de necesitate”

Analistul politic Dorin Iacob consideră că numirea unui militar în fruntea guvernului nu pare să fie pe placul celor UE, în special Franța și Germania, iar în SUA puțin interesează criza din România.  

„De vreo două săptămâni se știa în interiorul PNL că soluția este Bode sau Cîțu. Se vorbea în diferite cercuri. Și echipa câștigătoare din Ardeal și cea de la București se pregăteau, dar Ciucă le-a luat-o înainte. Aceasta propunere e digerabilă de către multă lume, în actuala situație, altfel, nu acceptau mulți. E posibil să fie un guvern pe termen scurt. Va trebui să fim foarte atenți, suntem în fața unei mici dictaturi, pe model sud american. Ieri a fost un emisar american pe aici, nu știm cât a influențat actuala numire de premier. Afirmația lui Dan Barna rămâne una corectă. El știa din mediul franțuzesc, că Franța și Germania încearcă să aibă influența pe tot teritoriul UE, iar acest lucru nu e pe placul SUA. Dacă ei își găsesc fisuri prin Estul Europei. Dar, nu știu dacă ne ducem după americani găsim gaz mai ieftin, ori SUA ne ajută necondiționat. Pandemia e ceva, iarna e ceva. Nominalizarea lui Ciucă este în UE un semnal prost, în SUA e un semnal indiferent”, a declarat analistul în emisiunea CULISELE STATULUI PARALEL.

„Nicolae Ciucă este un premier de necesitate. După ce trece necesitatea trebuie să revenim la normal”

„Avem un partid de drapta făcut praf. Am avut un mareșal la conducerea țării, în timp de război, am ajuns iar la un militar în fruntea guvernului. E o capcană periculoasă în care se află democrația din România. PSD nu e nici el prea bine așezat, sunt multe curente acolo. Poate că Nicolae Ciucă este soluția pentru actuala criză, e un premier de necesitate. Când trece aceasta, haideți să ne revenim la normal”, a mai spus Dorin Iacob.

„PNL a ajuns un grup minoritar aflat la mâna PSD”

„PSD ar tebuie să-și revendice Senatul. PSD a rămas singurul partid mare. PNL și USR nu cred că se gândesc la anticipate.

În curtea PNL apele se vor separa. Grupul din jurul lui Ludovic Orban se vor separa, asta pentru că PNL a ajuns un grup minoritar care se află la mâna PSD. Publicul de dreapta nu are repere. Domnul Orban poate atrage astfel de votanți. PNL va avea doua partide, unul al domnului Orban și ce mai rămâne din partid după plecarea lui Orban. Sper că Ciucă nu-l lasă pe Dan Vîlceanu la Finanțe. PNL are șansa să lase formarea guvernului la domnul Ciucă și să-și găsesască el miniștri. Dacă îl face cu cei de la PSD, poate fi și de 2 ani guvernarea. România are nevoie de o corență”, a declarat Dorin Iacob.