MENIU

Senatoarea Doina Tudor a fost reținută pentru 24 de ore

Senatoarea PNL, Doina Tudor, a fost reținută, joi, de procurorii DNA. Tudor a fost scoasă în cătușe după 30 de minute de discuții cu procurorii.

Doina Tudor este anchetată în dosarul în care fostul său soț, Daniel George Tudor, este cercetat pentru luare de mită, la data faptei președinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor, ulterior vicepreședinte al Autorității de Supraveghere Financiară.

Care sunt acuzațiile care i se aduc

DNA precizează că, în perioada martie-mai 2013, Doina Tudor l-a ajutat în mod direct pe Daniel Tudor să primească suma de 200.000 de euro (din suma totală de 300.000 de euro primită de acesta), pentru ca el, în calitate de președinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor, să favorizeze o firmă de asigurări care făcuse obiectul unor activități de control.

Miercuri, senatorii au încuviinţat cererea DNA de arestare preventivă a Doinei Tudor. 61 de senatori au votat pentru încuviințarea reținerii și arestării, în timp ce 57 de senatori nu au fost de acord cu cererile DNA.

"Da, cinstită să fiu, mă așteptam și ați văzut și ce declarații am făcut în plen, nu am obligat colegii cu nimic, fiecare a votat cum a crezut sau cum, probabil, sunt indicațiile. (....) Mă așteptam și sunt pregătită, nu am niciun fel de problemă", a afirmat Doina Tudor, după ce Senatul a dat vot favorabil pe cererea DNA de reținere și arestare preventivă în cazul său.

Cum s-a apărat Tudor în plen

Senatorul PNL Doina Tudor a declarat, miercuri, în plen, că acuzațiile care i se aduc de către DNA sunt nefondate, neprobate și nereale, iar calitatea sa nu este de inculpat, ci de nevinovat și le-a spus senatorilor că speră să voteze cum este corect.

 "Începând de joi, 18 februarie, am calitatea de inculpat. Afirm cu responsabilitate și tărie în fața dumneavoastră că acuzele care mi se aduc sunt complet nefondate, neprobate și nereale, calitatea mea reală nu este de inculpat, ci de nevinovat. Nu mi-am dorit niciodată să prezint în public aspecte din viața mea personală, dar, din păcate, în situația în care mă aflu, mă oblig să o fac în apărarea mea. Din păcate, trebuie să retrăiesc momente dintr-o perioadă grea pentru mine", a afirmat Doina Tudor.

Aceasta le-a spus parlamentarilor că speră ca ei să aleagă "calea corectă".

Ea a explicat că perioada în care îi sunt aduse acuzele de complice la luare de mită, alături de fostul soț, coincide cu momentul despărțirii de soț, după 28 de ani de conviețuire.

Doina Tudor a povestit că, în 2013, a aflat de relația extraconjugală a soțului și de dorința lui de a se despărți. "Nu există cuvinte care să redea suferința unei femei într-o astfel de situație. (...) În februarie 2013, soțul a părăsit domiciliul conjugal, ce a urmat este greu de povestit", a arătat Doina Tudor.

"Vă mărturisesc șocul meu când am aflat de acuzații. Acuzațiile care mi se aduc atât mie, cât și fostului soț sunt complet neadevărate", a mai spus Doina Tudor, adăugând că a aflat că nu există nicio dovadă în sprijinul acuzațiilor, ci doar "un denunț mincinos" fostului secretar general al Senatului, care este inculpat în dosar.

"Ca urmare a prezentării pe care am făcut-o, ridic două întrebări. Un bărbat îndrăgostit care a pornit pe un alt drum decât cel al familiei anterioare, va mai apela la fosta soție de care se desparte? Dar femeia în poziția mea, rănită și părăsită, va mai fi capabilă să-l ajute pe cel care șterge trecut și viitor cu buretele? Cum ar putea crede cineva așa ceva?", a adăugat Doina Tudor.

Ea a mai explicat că, în perioada în care denunțătorul o acuză, nu se afla în țară și că a depus toate documentele în acest sens. Tudor consideră că nu prezintă un pericol iminent pentru a fi reținută și arestată.