MENIU

DNA: Murgeanu a confirmat că a intervenit la un director din Primăria Sectorului 5

Răzvan Murgeanu a confirmat, într-o discuție din data de 22 ianuarie, că a intervenit la directorul Valentin Stănescu de la Primăria sectorului 5 pentru a vira o sumă de bani către o asociere de firme care executa lucrări de reabilitare termică la mai multe blocuri, potrivit referatului prin care procurorii DNA au solicitat arestarea preventivă a fostului consilier de stat și a Gabrielei Gângoe-Simion, practician în insolvență.

"În cadrul discuțiilor cu (...), din data de 22.01.2016, Murgeanu Răzvan a confirmat faptul că el a efectuat intervențiile la directorul Stănescu Valentin sperând că banii ar putea fi transferați către S.C. (...)", se precizează în referat.

Intervențiile lui Murgeanu au fost confirmate și de Gabriela Gângoe-Simion, într-o discuție purtată cu o persoană a cărei identitate nu a fost făcută publică.

"Inculpata Gângoe-Simion Gabriela a susținut că, atât în mod direct, cât și prin intermediul lui Murgeanu Răzvan, și-a exercitat influența asupra directorului Stănescu Valentin pentru a se efectua plățile înainte de efectuarea recepției. Totodată, inculpata Gângoe-Simion Gabriela a solicitat virarea diferenței de bani până la 1.200.000 lei pentru a obține semnarea procesului-verbal de recepție și plata unei diferențe de 1.500.000 lei și a garanțiilor contractuale", se arată în documentul citat.

Gabriela Gângoe-Simion a mai afirmat, referitor la modalitatea de remitere a mitei, că Murgeanu "a solicitat virarea sumei de bani în contul unei societăți cu titlu de contravaloare împrejmuire terenuri", însă ea nu a fost de acord, întrucât nu ar putea justifica o astfel de cheltuială.

"Pentru a putea justifica sumele de bani remise numiților Murgeanu Gheorghe Răzvan, Stănescu Valentin (...) și ei, inculpata Gângoe-Simion Gabriela i-a recomandat lui (...) să mărească costurile, asigurându-l că nu-i vor fi tăiate de administratorul special (...) întrucât (...) este cel care hotărăște. În cadrul discuțiilor din data de 29.01.2016 cu (...), Gângoe-Simion Gabriela a susținut că Murgeanu Răzvan a solicitat remiterea sumei de 15.000 euro, precizând că nu a avut de unde să îi dea luni această sumă de bani, și i-a explicat că face demersuri pentru a obține aprobarea Comitetului creditorilor pentru comisionul de 2% din creanțele recuperate pentru a avea posibilitatea să le achite sumele pretinse", se mai menționează în referatul DNA.

Tribunalul București a admis, pe 16 martie, cererea DNA de arestare preventivă pentru 30 de zile a fostului consilier de stat Răzvan Murgeanu, acuzat de trafic de influență, dare de mită și instigare la infracțiunea de spălare a banilor, precum și a Gabrielei Gângoe-Simion, practician în insolvență.