Dispute la Cameră, pe program. Zgonea: "Sunteţi nervoşi pentru că veniţi miercuri la muncă!"
Deputaţii au avut, miercuri, în plen, dispute privind programul de lucru după ce preşedintele Camerei, Valeriu Zgonea, le-a spus parlamentarilor că “sunt nervoşi pentru că vin miercuri la muncă”, liberalii solicitându-i să-şi ceară scuze şi acuzându-l că a început târziu şedinţa.
Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, le-a spus deputaţilor în plen că sunt nervoşi pentru vă vin miercuri la muncă, iar Gigel Ştirbu (PNL) a arătat că l-au aşteptat 40 de minute pe Zgonea “să–şi bea cafeaua” şi să înceapă lucrările acestui for legislative.
“Ne-aţi spus că suntem nervoşi că venim miercuri la muncă. V-am aşteptat 100 de parlamentari de la ora 10 până la 10.40 ca să vă terminaţi cafeaua, iar dumneavoastră abuzaţi de atribuţii şi nu daţi cuvântul în plen. Domnule preşedinte, nu abuzaţi de aceste atribuţii pe care le deţineţi efemer! Deţineţi aceste atribuţii pe o perioadă eu sper foarte scurtă de acum înainte!”, i-a spus deputatul PNL lui Zgonea.
Şi Mircea Toader (PNL) l-a criticat pe Zgonea pentru comportament. “Această comportare a dumneavoastră că «nu v-aţi trezit, sunteţi nervoşi», vă rog să vă cereţi scuze!”, a susţinut Toader.
Valeriu Zgonea a spus “să-şi ceară scuze cine jigneşte şi vorbeşte urât”.
Zgonea l-a criticat pe Ştirbu pentru că se adresa din sală cu “bă” sau “mă”. “Eu nu m-am manifestat faţă de un coleg să-i spun “bă”. În ceea ce priveşte funcţia, să ştiţi că toţi suntem efemeri!”, a mai spus Zgonea.
În final, liderul grupului minorităţilor naţionale Varujan Pambuccian a explicat motivul care a generat aceste dispute şi anume faptul că deputaţii au începând din această săptămână, la propuneera conducerii Camerei, în zilele de miercuri plen şi nu activitate în comisii cum aveau până acum, situaţie care îi făcea uneori să plece în teritoriu mai devreme.
“Eu am spus că este o greşeală să adoptăm programul pe care îl avem acum. Programul pe care l-am avut era categoric mult mai funcţional şi dădea rezultate decât ce avem acum. E bine să gândim puţin mai mult înainte de a decide”, a precizat Pambuccian.