MENIU

Diana Șoșoacă, invitat de frunte la recepția Ambasadei Rusiei din București, de Zilei Victoriei - FOTO GALERIE

Senatoarea Diana Șoșoacă a participat pentru al doilea an la rând, la recepția oferită de Ambasada Rusiei în România pentru a marca a 78 aniversare a ”Zilei Victoriei” asupra nazismului, eveniment marcat la o zi diferență în Rusia față de Europa Occidentală. Anunțul privind participarea la recepție a fost postat și pe pagina oficială a Senatului, dar apoi a fost șters.

"În spiritul dialogului și al deschiderii care o caracterizează, doamna senator a decis să dea curs invitației de a participa la acest eveniment emblematic pentru istoria țărilor noastre.

Participarea la un astfel de eveniment, deși blamată de susținătorii izolării Rusiei, este un bun prilej de reluare a dialogului pe o serie de teme sensibile rămase nesoluționate și care constituie în continuare sursa neîncrederii dintre poporul român și cel rus”, se arată într-un comunicat de presă postat pe site-ul Senatului.

 

Și ambasada Rusiei din București a publicat o informare privind recepția, inclusiv mesajul ambasadorului Valery Kuzmin. "În vremurile noastre dificile trebuie să luptăm împotriva noilor focare de nazism care au apărut în primul rând în Ucraina, ca urmare a unei strategii deliberate a Occidentului. El și-a exprimat încrederea că, în ciuda eforturilor neocoloniale ale SUA și ale sateliților săi, procesele obiective de formare a unei lumi multipolare nu pot fi inversate. Adevărul va învinge și vom câștiga bătălia împotriva neonazismului", a transmis acesta.

Diana Șoșoacă este o prezență constantă la evenimentele Ambasadei Rusiei după ce Moscova a invadat Ucraina și a exprimat deseori puncte de vedere favorabile Kremlinului.

Mai multe articole despre:
diana sosoaca ambasada rusiei putin kuzmin