MENIU

Descendent al ultimului domnitor al Moldovei, numit secretar de stat la Ministerul Culturii

Premierul Dacian Cioloş l-a numit în funcţia de secretar de stat la Ministerul Culturii pe Mihai Ghyka, fost manager al producătorului de bere Bergenbier şi, ulterior, director comercial la Vodafone. Mihai Ghyka este descendent al lui Grigore Ghica, ultimul domnitor al Moldovei. La Economie, premierul Dacian Cioloș a preferat-o pentru poziția de secretar de stat pe Sorana Baciu, cea care a lucrat în companii precum OMV Petrom, Romgaz și ING, potrivit Realitatea TV.

Mihai Ghyka, fost manager al producătorului de bere Bergenbier, a emigrat în Canada în primavara anului 1989, cu doar câteva luni înainte de căderea comunismului, şi a revenit în România pe poziția de analist financiar la Bergenbier.

La Ministerul Economiei, secretar de stat a fost numită Sorana Baciu. Aceasta a fost timp de șapte ani director de strategie al OMV Petrom, iar de la începutul anului a fost membru ne-executiv în conducerea Romgaz și președinte al comisiei de audit.

În trecut a fost director general adjunct al Porsche Bank Romania și director de strategie al ING Bank România.

În urmă cu 13 ani a lucrat ca expert în Guvernul României, în programe cu Banca Mondială și Comisia Europeană.

În total, șase noi secretari de stat au fost numiți în funcții la diferite ministere, prin decizii semnate de premierul Dacian Cioloș și publicate în Monitorul Oficial.