MENIU

Deputaţii jurişti, aviz pozitiv pentru familia formată doar din bărbat şi femeie

Deputaţii din Comisia Juridică au dat undă verde iniţiativei cetăţeneşti de modificare a Constituţiei, prin care familia ar urma să fie formată din bărbat şi femeie, a anunţat Eugen Nicolicea. Iniţiativa aparţine Coaliţiei pentru Familie.

Inițiativa cetățenească pentru revizuirea Constituției prevede că "familia se întemeiază pe căsătoria liber consfințită între un bărbat și o femeie, pe egalitatea acestora și pe dreptul și îndatorirea părinților de a asigura creșterea, educația și instruirea copiilor".

Comisia juridică a aprobat textul așa cum a fost el depus și a respins un amendament inițiat de doi deputați liberali. "Familia are dreptul la ocrotire din partea societății și a statului, prin măsuri economice și sociale, inclusiv prin garantarea dreptului la încheierea căsătoriei.

Căsătoria este uniunea liber consfințită între un bărbat și o femeie, având la bază egalitatea între soți, dreptul și îndatorirea părinților de a asigura creșterea, educația și instruirea copiilor", este amendamentul respins de comisie și susținut de deputații PNL Gabriel Andronache și Valeria Schelean-Șomfelean, scrie Agerpres.