MENIU

Deputata care a iniţiat Legea antifumat, premiată de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS)

Deputatul PSD Aurelia Cristea a fost distinsă de Organizația Mondială a Sănătății (OMS) cu premiul World No Tabacco Day 2016 pentru eforturile sale în adoptarea legii antifumat în România.

'Sunt mândră să accept acest premiu în numele a aproximativ 70% din cetățenii români care au sprijinit pe deplin inițiativa elaborării acestei legi antifumat care a fost adoptată de Parlamentul României, cu o largă majoritate. Legea reprezintă un excelent model de colaborare între societatea civilă și Parlament, ale căror eforturi conjugate au dus la elaborarea unei legi care permite politici publice în favoarea protecției sănătății unei largi categorii de populație. Dedic acest premiu copiilor din România cu prilejul Zilei Internaționale a Copiilor, cu speranța că ne vom îndeplini și în continuare obligația de a oferi modele de urmat prin care să asigurăm vocii comunității un spațiu mai larg de exprimare în cadrul democratic, în beneficiul sănătății generațiilor viitoare', a declarat, miercuri, într-un comunicat de presă, Aurelia Cristea.

În fiecare an, OMS organizează, pe 31 mai, o recepție cu ocazia Zilei Mondiale fără tutun, ocazie cu care sunt înmânate premiile anuale oferite persoanelor sau organizațiilor care, prin activitatea lor, promovează un stil de viață sănătos, fără tutun, în special pentru tinerele generații.

În cadrul evenimentului, organizat anul acesta la sediul Parlamentului European de la Bruxelles, cu participarea Comisarului European pentru Sănătate și Siguranță Alimentară, Vytenis Andriukaitis, deputatul Aurelia Cristea a primit premiul World No Tabacco Day 2016, drept recunoaștere a eforturilor sale în adoptarea legii antifumat în România, iar Coaliției România respiră i-au fost recunoscute eforturile de promovare a conștientizării din partea publicului și a decidenților politici a necesității combaterii riscurilor asociate consumului produselor de tutun.