MENIU

Deputat PSD, către ministrul Transporturilor: "Ce-i prosteala asta cu controalele?"

Parlamentarii îşi permit să ţipe la miniştri, se pare. Deputatul PSD Cătălin Rădulescu, asociat la Concordia, l-a tras la răspundere pe ministrul Transporturilor, Dan Costescu, pentru iniţiativa sa de a înfiinţa o autoritate care să controleze modul în care sunt efecutate lucrările.

„Ce-i cu prosteala asta? Ce-i asta cu monitorizările de firme de construcţii şi controale, că nu o să mai facem nimic! Ce tot faceţi filosofii?”, a strigat la ministrul Transporturilor Dan Costescu, deputatul Rădulescu, potrivit BN24.ro.

Prezent la o dezbatere în Parlament, Dan Costescu a anunţat că vrea să înfiinţeze o autoritate care să aibă o evidenţă utiilajele şi specialiştii pe care urmează să îi folosească constructorii ce câştigă licitaţii.

„Una dintre măsurile pe care Ministerul Transporturilor le propune este înfiinţarea unei autorităţi care să aibă o evidenţă strictă a utilajelor, chiar cu serie şi număr sau alt mod de identificare, la fel şi în cazul specialiştilor, în aşa fel încât aceştia, odată ce au fost ofertaţi, să avem o garanţie că au fost şi folosiţi. Odată ce a câştigat unul din constructorii aflaţi în baza de date o licitaţie, vor fi blocate utilajele, vor fi blocaţi specialiştii, pentru a nu mai fi folosiţi la ofertarea sau la alte contracte de către alte firme. În acest mod, vom avea o monitorizare. Vom elimina această tendinţă a constructorilor de a păcăli şi vom avea evidenţa exactă a specialiştilor”, a explicat Costescu, decizie care l-a nemulţumit pe deputatul PSD.