MENIU

Ovidiu Raeţchi: Un sfert din mandatul lui Firea, consumat. Nicio realizare, trafic mai dificil

Deputatul liberal Ovidiu Raețchi apreciază că, în decursul unui an de mandat, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, nu a realizat nimic în ceea ce privește chestiunea transportului public, traficul în București fiind chiar mai dificil decât până acum.

Acesta îi cere Gabrielei Firea să spună care dintre promisiunile sale mai sunt valabile și care este termenul real pentru îndeplinirea lor.

"În urmă cu un an, Gabriela Firea promitea o 'revoluție' în chestiunea transportului public, ale cărei rezultate urmau să fie văzute doar în șase luni. Între timp, primarul general a făcut doar zeci de declarații, o parte dintre ele contradictorii și niciun termen nu a fost respectat. Practic, un sfert din mandatul de primar general al Gabrielei Firea a fost consumat, dar fără nicio realizare: în realitate, traficul din București este mai dificil și mai lent decât în anii precedenți, deși este greu de crezut că un regres a putut fi posibil", a precizat Raețchi, potrivit unui comunicat transmis Realitatea.net.

.El a apreciat că modul în care Gabriela Firea tratează problema transportului public este "sfidător", această abordare ținând mai degrabă de "teatru de revistă", nu de administrație.

"Zecile de promisiuni au fost abandonate, amânate, modificate, printre care: transportul public gratuit, renunțarea la achiziționarea de autobuze second-hand, anunțul achiziționării de autobuze noi, introducerea de benzi unice și modificarea termenelor, introducerea transportului RATB în Ilfov, dotarea autobuzelor cu aer condiționat, introducerea de wireless gratuit în mijloacele de transport în comun, achiziționarea de autobuze electrice, construirea de parcări la intrarea în București, un sistem de semaforizare inteligentă pentru toate intersecțiile din Capitală. Este sfidător modul în care Gabriela Firea tratează o problemă atât de serioasă precum transportul public: această abordare este teatru de revistă, nu administrație", consideră liberalul.

Acesta a făcut referire, de asemenea, și la declarațiile viceprimarului Aurelian Bădulescu, care a precizat, miercuri, potrivit Europa FM, că în decurs de o lună caietele de sarcini vor fi urcate pe site, dar că numărul de achiziții din acest an nu va fi unul semnificativ, deoarece producătorii au precizat că nu pot livra prea multe vehicule.

"Promisiunile primarului general în privința transportului public bucureștean reprezintă o glumă proastă: cum să spui, în repetate rânduri, că vei achiziționa sute de autobuze noi sau second-hand și să aflăm de la viceprimarul PSD al Capitalei că anul acesta vor fi cumpărate doar două tramvaie și zece autobuze? Este important ca Gabriela Firea să ne spună urgent care dintre promisiuni (...) mai sunt valabile și care este termenul real pentru îndeplinirea lor", a conchis Raețchi.