MENIU

Robert Turcescu neagă că ar urma să candideze la Primăria sectorului 5

Jurnalistul Robert Turcescu infirmă că ar urma să intre în cursă pentru postul de primar al sectorului 5. Precizările vin după ce Mediafax anunţa că acesta va candida pentru Primăria sectorului 5, unde-l va avea drept contracandidat în cursa internă pe consilierul local Daniel Niţu.Colegiul Naţional al MP se reuneşte, sâmbătă, la Palatul Parlamentului pentru a discuta stadiul pregătirilor pentru alegerile locale şi candidaturile înscrise atât pentru primăriile de sectoare din Bucureşti, cât şi pentru municipiile reşedinţă de judeţ.

UPDATE 12.44 Robert Turcescu a postat pe pagina sa de facebook un mesaj în care precizează că nu va candida:

"ATENTIE: informatia privind candidatura mea la Primaria Sectorului 5 din partea Miscarii Populare este falsa. Regret sa constat ca agentia Mediafax nu a preluat precizarile facute inca de ieri de Eugen Tomac pe acest subiect. Ca sa fie clar: nu candidez la Primaria Sectorului 5 din partea Miscarii Populare", se arată pe pagina sa de facebook.

Ştirea iniţială

MP a validat candidaturile interne pentru primăriile de sector din Capitală, în rândul celor care se vor lupta pentru fotoliul de edil numărându-se jurnalistul Robert Turcescu, fostul primar interimar al Capitalei Dan Ştefănel Marin, dar şi foşti miniştri şi lideri PDL, au declarat surse din MP.

Primăria Sectorului 1 va fi disputată de preşedintele executiv al MP, Eugen Tomac, care şi-a anunţat candidatura la Colegiul Naţional al MP din ianuarie, şi de fostul ministru de Externe Cristian Diaconescu. La primăria Sectorului 2, lupta se va duce între consilierul general al municipiului Bucureşti Lucian Iliescu şi fostul prim-vicepreşedinte PDL sector 2 Cătălin Militaru.

Fotoliu de primar al Sectorului 3 este dorit, în interiorul partidului fostului preşedinte Traian Băsescu, de fostul ministru al Dezvoltării Regionale Cristian Petrescu şi de fostul preşedinte al Agenţiei Domeniilor Statului Radu Cristescu.

Dan Ştefănel Marin, fostul primar interimar al Capitalei, va intra în competiţie pentru Primăria sectorului 4 cu Virginia Mihailovici, consilier general în cadrul Primăriei Capitalei.

Jurnalistul Robert Turcescu, deşi nu şi-a asumat public adeziunea la MP, va candida pentru Primăria sectorului 5, unde-l va avea drept contracandidat în cursa internă pe consilierul local Daniel Niţu.

Surse din MP au declarat pentru MEDIAFAX că jurnalistul Robert Turcescu şi-ar putea regândi candidatura şi ar putea intra în competiţia internă pentru Primăria sectorului 2.

În interiorul MP, pentru Primăria sectorului 6 şi-au înscris candidatura fostul jurnalist Carmen Dincă şi liderul MP sector 6 Ştefan Enache.