MENIU

Decizie controversată. Prieten cu Cîțu, posibil viitor ministru de Finanțe. Ce îl recomandă?

Un prieten al premierului Cîțu este în „pole position” pentru funcția de șef al Finanțelor. Foto/Inquam.

Cel care ar putea prelua portofoliul Finanțelor, după revocarea lui Alexandru Nazare, este chiar un prieten al premierului Florin Cîțu. Dan Vîlceanu e primul nume pe listă, au declarat surse politice pentru REALITATEA PLUS.

Vîlceanu e președinte PNL Gorj. În trecut, acesta a fost membru al PSD. Pentru un viitor ministru care se va ocupa de banii țării, Vîlceanu are o vastă experiență, dar nu în direcția potrivită. Deputatul a făcut avere din contracte de milioane cu statul. 

Pe 23 august, premierul trebuie să numească un nou ministru al Finanțelor. Cei care i-au stat alături lui Florin Cîțu și i-au făcut campanie și-ar putea vedea, acum, favorul întors.

„Dan Vîlceanu este un om valoros, cunoaște bine economia, este membru al Comisiei de Finanțe, mai e și Sighiartău, Horga, Teiuș”, a declarat Rareș Bogdan.

Ce îl recomandă pe Vîlceanu pentru un mandat de ministru?

Între 2006 și 2009, s-a aflat de cealaltă parte a baricadei, a fost membru al Tinerilor Social Democrați. Mai apoi, a trecut la PDL, unde a ocupat mai multe funcții, printre care și cea de prim-vicepreședinte al filialei Gorj . În 2016, a intrat în Parlament. Aflat la al doilea mandat de deputat, Vîlceanu nu s-a prea remarcat cu proiectele propuse, dar declarația sa de interese, cu siguranță, atrage atenția.

Aici regăsim zeci de contracte cu statul, obținute de firma Trefo SRL. Societatea a încheiat 28 de contracte publice cu diferite companii de stat, cum ar fi: CET Govora, Compania Locală de Termoficare Colterm, Complexul Energetic Hunedoara. Afacerile în sectorul minier sunt o tradiţie în familia lui Dan Vîlceanu. În 2018, societatea a raportat o cifră de afaceri de 6,8 milioane de lei şi un profit de peste un milion de lei.

Vîlceanu spune că nu e implicat, iar afacerea este a părinților săi.

Firmele controlate direct de deputatul PNL nu au contracte cu statul. Cu toate acestea, conform declaraţiei de interese depusă în 2019, Vîlceanu deţinea 12.000 de acţiuni în valoare de 1,2 milioane de lei la o societate minieră.

De asemenea, preşedintele PNL Gorj mai avea acţiuni în valoare de 540.000 de lei, la o firmă pentru servicii de întreținere la centrale termice.