MENIU

Daniel Constantin: Klaus Iohannis se teme de jurnaliștii independenți

Președintele Partidului Conservator, Daniel Constantin, a afirmat, joi, la Baia Mare, că liderul PNL, Klaus Iohannis, evită o dezbatere cu contracandidatul său PSD-UNPR-PC, Victor Ponta, întrucât are ceva de ascuns. În viziunea liderului PC, Iohannis fie ”se teme de jurnaliștii independenți, fie probabil este dependent de gândurile altora, de ideile altora care nu pot participa alături de domnia sa”, informează Agerpres.

"Suntem astăzi în fața unei situații în care unul dintre candidați, respectiv dl Iohannis, se ferește de presă, are ceva de ascuns, sau se ascunde domnia sa. Nu dorește să vorbească cu presa, nu dorește să vină la interviuri televizate, nu dorește să participe la dezbateri televizate. Am căutat să văd care sunt cauzele și nu pot fi decât două: fie se teme de jurnaliștii independenți, fie probabil este dependent de gândurile altora, de ideile altora care nu pot participa alături de domnia sa. Cred că a creat un fel de prompter dependență, îmi spunea cineva zilele trecute, de aceea dl Iohannis se ferește să vină la acele dezbateri televizate la care a fost provocat", a declarat Daniel Constantin.

În acest sens, președintele PC susține că o dezbatere este necesară, întrucât ardelenii trebuie să afle cine este Klaus Iohannis.

"Oamenii, mai ales cei din Ardeal, trebuie să-l cunoască foarte bine pe dl Iohannis și în momentul în care îl vor descoperi foarte bine vor vedea că este, fără să jignesc, dar asta e realitatea, o formă goală, spunea cineva mai mult, e un fel de matrioska pe care dacă o deschideți îl veți vedea pe dl Traian Băsescu", a spus Constantin.

Candidatul Alianței Creștin-Liberale (ACL), Klaus Iohannis, a acceptat propunerea Institutului pentru Politici Publice (IPP) de a participa la o dezbatere electorală alături de candidatul Alianței PSD-PC-UNPR, Victor Ponta, a anunțat ACL, printr-un comunciat de presă. Mai departe, ACL propune ca întâlnirea, sub patronajul IPP, să se desfășoare pe 13 noiembrie, la Palatul Parlamentului, arătând că "IPP este o entitate neguvernamentală, cu experiență în organizarea unor astfel de dezbateri".

Pe de altă parte, președintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, declara, joi, că alianța din partea căreia candidează Victor Ponta dorește în continuare patru dezbateri electorale la patru televiziuni, și nu în alte locuri propuse de candidatul ACL, Klaus Iohannis, și de IPP, respectiv Palatul Parlamentului, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca sau la Universitatea București.

 

Mai multe pe Agerpres.