MENIU

Daniel Constantin a fost exclus din ALDE. Reacţia lui Liviu Dragnea

Conducerea ALDE a decis, joi, excluderea din partid a lui Daniel Constantin, Eugen Durbacă și Mircea Banias, a anunțat vicepreședintele formațiunii Andrei Gerea.

"Am avut excluderile unor colegi care s-au opus în ultima perioadă deciziilor partidului și au adoptat anumite poziții duplicitare în legătură cu ALDE. (...) S-au votat trei excluderi din partid în persoana domnului Daniel Constantin, domnului Mircea Banias și domnului Eugen Durbacă", a declarat Gerea, după ședințele forurilor de conducere ale ALDE, conform Agerpres.

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat joi că scandalul din ALDE privind excluderea lui Daniel Constantin din partid nu va afecta coaliția de guvernare, afirmând că regretă că acesta și Călin Popescu-Tăriceanu nu au reușit să găsească o "punte" care să îi unească.

"Majoritatea parlamentară nu va fi afectată, dar, personal, eu regret că s-a ajuns în situația asta, sincer regret, îmi pare rău că domnul Tăriceanu și domnul Daniel Constantin nu au reușit să găsească în aceste 10 luni după ce am câștigat alegerile și am format coaliția punte care să-i unească", a spus Dragnea, întrebat dacă scandalul din ALDE și excluderea lui Daniel Constantin ar afecta coaliția.

El a arătat că nu este în regulă că Daniel Constantin nu mai este în conducerea ALDE și în Guvern.

"Pentru mine și cred că pentru mulți colegi de-ai mei nu este în regulă că Daniel Constantin nu mai este în conducerea ALDE și nu mai este în Guvern, dar e decizia (...) colegilor de la ALDE. (...) Eu, personal, regret că acea echipă nu mai e completă", a adăugat Dragnea.