MENIU

Dâncu: "Cred că unii miniştri vor participa în continuare la guvernare"

Vicepremierul Vasile Dâncu este de părere că actualii miniştri tehnocraţi ai Guvernului Cioloş vor face parte şi din viitoare proiecte politice de guvernare:

"Eu cred că unii (n.r., dintre actualii miniştri) vor participa, în continuare, la guvernare, mă uit după modul în care comunică, unii caută tot mai mult comunicarea, cred că acest lucru este foarte bun. Dacă vor rezista până la toamnă fără un arbitraj negativ din partea opiniei publice, eu cred că ar fi un bun câştig pentru partide. Eu cred că partidele ar putea să selecţioneze dintre aceşti oameni, cei mai mulţi sunt oameni tineri, ar putea să fie tentaţi şi ei să facă o carieră politică, s-au obişnuit deja cu luminile rampei, cu puterea, şi având în vedere experienţa pe care o câştigă, se simt tot mai bine în pielea de ministru", a declarat Vasile Dâncu miercuri seara, când a fost invitat la emisiunea Prim Plan de la postul public de televiziune, moderată de Mădălina Puşcalău Dobrovolschi.

Vicepremierul Vasile Dâncu a spus că deocamdată nu s-a pus problema unei remanieri în Guvernul Cioloş.

El s-a arătat optimist în privinţa schimbării generaţiilor de politicieni: "Eu cred că din interiorul partidelor se va ridica o clasă de politicieni-administratori, mult mai eficienţi în domeniile lor. Nu cred că ţara nu va avea politicieni de succes în viitor. Criza premerge o schimbare pozitivă. Criza e o oportunitate".

Sursa: ştiri.tvr.ro.