MENIU

Dăncilă: "Guvernul nu o susţine pe Laura Codruţa Kovesi!"

Premierul Dăncilă dă de pământ cu liderul PLUS, pe care îl face mincinos. Dacian Cioloș a declarat că este posibilă o susţinere pentru Laura Codruţa Kovesi la Parchetul European, în schimbul susţinerii pentru Rovana Plumb.

Viorica Dăncilă dezminte informaţiile lansate de Victor Ponta şi Dacian Cioloş, legate de o posibilă susţinere pentru Laura Codruţa Kovesi la Parchetul European, în schimbul susţinerii pentru Rovana Plumb.

"Nu susţinem un mandat pentru Laura Codruţa Kovesi, pentru că mi se pare o abordare firească: când există acuze, suspiciuni asupra unui om, indiferent de postul pentru care candidează, trebuie să lămurească aceste suspicuni şi pe urmă să candideze", a declarat premierul.

"Am văzut că o anumită persoană a venit în spaţiul public cu această informaţie care nu-i face cinste. Este o persoană care a numit-o pe Laura Codruţa Kovesi. Eu nu fac astfel de negocieri, de trocuri, Singurele mele negocieri sunt în favoarea României", a mai precizat Dăncilă.

Premierul a afirmat că reprezentanta României la Bruxelles, Luminiţa Odobescu, a primit mandat să voteze împotriva lui Kovesi.

Liderul Pro România, Victor Ponta, a scris pe Facebook că  a aflat, de la oameni bine informați de la Bruxelles, că Viorica Dăncilă a negociat cu liderii europeni și le-a promis susținerea PSD pentru Laura Codruța Kovesi, în schimbul susținerii acordate pentru numirea Rovanei Plumb în funcția de comisar european. Ulterior, şi Dacian Cioloş a afirmat că are informaţii despre o susţinere a Guvernului pentru Kovesi.

Mai multe articole despre:
Kovesi plumb Ponta Cioloş Viorica Dăncilă