MENIU

Dan Vasile Mihale: Sinceritatea prefectului Cliseru, muniție pentru confruntarea Firea-Dragnea

Cutremur în PSD

Speranța Cliseru nu reprezintă, cu siguranță, ''speranța'' că oficialii vinovați de violențele din 10 august vor fi trași cândva la răspundere. Șefii Jandarmeriei care au coordonat operativ "mineriada" au fost promovați, iar politicienii care s-au aflat în spatele evenimentelor nu-și asumă nimic, deși au trecut trei săptămâni de la măcel și s-au strâns peste 700 de plângeri la Parchetul General. În acest context, sinceritatea doamnei Cliseru nu are mare importanță, dar îi pică mănușă Gabrielei Firea, care are nevoie de muniție în confruntarea cu Dragnea la CEx-ul PSD. 

Joi, Speranța Cliseru, care își parcase bolidul pe o trecere de pietoni din zona Bisericii Luterane, a fost surprinsă, la un restaurant, de un cetățean cu mult simț civic și îndemnată să spună că ministrul de Interne și președintele PSD au mințit. „Asta am spus! Am spus. Nu sunt eu vinovată, credeți-mă!”, a replicat ea. La scurt timp, după ce filmul a apărut în spațiul public, doamna Cliseru a anunțat că va depune o plângere penală pentru amenințare și ultraj pe numele cetățeanului care a filmat-o. Previzibil pentru mulți cunoscători ai politicii dâmbovițene.

„Astăzi s-a întâmplat un fapt de o gravitate extremă: în timp ce mă aflam la o întâlnire privată, am fost urmărită și hărțuită de o persoană necunoscută, care mi-a adresat mai multe întrebări acuzatoare, a făcut referire la o anchetă în curs a Parchetului Militar și a culminat cu atenționarea că ar trebui să stau ascunsă și să mă gândesc de mai multe ori atunci când ies în public”, a declarat doamna, pentru portalul stiripesurse.ro. Deci, slabe ''speranțe'' ca doamna să-și mențină declarația.

În fond, nici nu mai este atât de important acest lucru, Speranța Cliseru se distanțase oricum de tabăra Carmen Dan-Liviu Dragnea, când a declarat că a semnat pentru intervenția jandarmilor, după miezul nopții, și nu la ora 20.00, așa cum suține ministrul de Interne. Și, foarte important, nu trebuie uitat că primarul Gabriela Firea i-a luat deja apărarea în acest scandal și a declarat public că "nu se înconjoară de oamenii care mint''. Cu alte cuvinte, altcineva s-a înconjurat de mincinoși.

Pe de altă parte, sinceritatea doamnei Cliseru, prin constrângere, nu schimbă cursul anchetei de la Parchetul General, dar pică bine Gabrielei Firea la CEx-ul PSD, unde vor fi tranșate multe chestiuni delicate, inclusiv cine va plăti decontul pentru intervenția în forță a Jandarmeriei. 

Deși se anunță o ședință cu cuțitele pe masă, CEx-ul PSD nu se va lăsa cu sânge pe pereți, așa cum încearcă să insinueze unii analiști. Unele conflicte se vor stinge, probabil, în timp ce altele se vor acutiza, dar nu vor răzbate, prea curând, în spațiul public. Dragnea și-a făcut temele. În acest weekend, liderul PSD le va închide gura nemulțumiților, revigorați de scrisoarea Ecaterinei Andronescu, cu funcții ministeriale într-un guvern remaniat.

Mai multe articole despre:
sinceritate fumigenă cex-ul psd cliseru