MENIU

Dan Vasile Mihale: Dragnea și Tăriceanu joacă soarta României la ruletă

Cuplul toxic Dragnea-Tăriceanu nu mai are nicio limită. Puşi la zid, la Strasbourg, în şedinţa Comisiei pentru libertăţi civile, justiţie şi afaceri interne din Parlamentul European, dedicată special României, liderii actualei puteri se întrec în reacții halucinante. ,,Criticile europene n-au valoare, MCV trebuie desfiinţat, e ilegal'', spune Dragnea. ,,Nu sunt informați'', îl completează Tăriceanu. România este amenințată cu acţiuni în instanţele internaţionale, iar cei doi politruci minimizează ipocrit eventualele efecte de ca și cum România ar fi propria lor tarla și ar putea să o joace la ruletă.

"Dacă se adoptă fără modificări legile Justiției și codurile penale, s-ar afecta capacitatea de combatere a corupției. Ar însemna un regres grav față de evaluarea Comisiei, din ianuarie 2017. (...). Ar fi o tragedie dacă în ultimul kilometru al maratonului ați începe să alergați în cealaltă direcție. Dacă vom ajunge la concluzia că regulile au fost încălcare, nu vom ezita să chemăm în instanță Guvernul României", a avertizat prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans.

Liderul european a amintit și de faptul că executivul de la Bucureşti nu a luat în seamă nicio critică, nici cele venite din partea GRECO, nici de la Comisia de la Veneția. Corectă observație!

Coaliția PSD-ALDE nu a ținut cont, niciodată, de nicio critică, nici din interior și nici din exterior. Vocile critice din interior au fost asociate cu așa-zisul stat paralel și cu mișcarea #rezist. Toți cei care au îndrăznit să critice evidența, adică impostura și diletantismul, au fost catalogați ca fiind ''sorosiști'', ''iohanniști'' și ''corporatiști'', iar cei care au protestat au fost răsplătiți cu gaze de Jandarmerie, o instituție transformată în firmă de pază și protecție pentru clanul Dragnea. Singura victorie a străzii a fost blocarea OUG 13, o nimica toată față de ce a urmat.

Actualii lideri s-au jucat, la propriu, cu relațiile diplomatice când au decis să mute ambasada României din Israel la Ierusalim și au pus în pericol relațiile cu partenerii strategici, când au acuzat NATO și Comisia Europeană de blat cu statul paralel. Pentru actuala putere contează un singur lucru: să-i facă scăpați pe liderii penali. Am obosit să spun asta, dar acesta este adevărul.

Același lucru se întâmplă și acum. Acolo unde Occidentul vede derapaje, politrucii aflați la putere văd numai progrese. Mint atât de mult încât au ajuns, probabil, să creadă în propriile minciuni. Au reclamat tentative de asasinat, imixtiuni externe, tentativă de lovitură de stat. Au fost în stare să meargă cu jalba în proțap la Bruxelles, chiar la cei pe care i-a acuzat de blat cu așa-zisul stat paralel, dar nimeni nu-i mai crede.

,,Numai perdele de fum și lipsă de răspunsuri'', asta a simțit nevoia să spună europarlamentarul Matthijs van Miltenburg  după o întâlnire cu Tăriceanu. Chiar și numărul doi din CE, Frans Timmermans, care face parte din familia socialiștilor europeni, a criticat dur dilentatismul și fățărnicia liderilor de la București: ,,Nu vă mai ascundeți  în spatele poporului'', i-a avertizat acesta, făcând aluzie la demersul inutil privind referendumul pentru redefinirea familiei. 

Dar nici această critică nu are greutate pentru Dragnea. Acesta este convins, după cum singur declară, că ,,NU trebuie să mergem pe ideea de politically correct pentru a da bine la porți înalte''. Curată fractură de logică! Liderul condamnat al PSD ori nu vrea, ori nu poate să priceapă că un popor mic, aflat la confluența marilor puteri, are nevoie și de protecție și de relații puternice cu partenerii strategici. 

Mai multe articole despre:
Tăriceanu Dragnea ruletă soarta României