MENIU

Dan Vasile Mihale: De ce se agață Tăriceanu 4% de micul PSD (Pro România)

<p>Călin Popescu Tăriceanu</p>

În timp ce țara dă în clocot, din cauza ororilor de la Caracal care au scos la iveală, încă o dată, falimentul celor mai importante instituții ale statului, Tăriceanu, fost manechin, prosper om de afaceri și politician cu state vechi, se piaptănă, politic. Bine că mai are păr! Eu nu mai am, dar nu mi-am pierdut uzul rațiunii. Și asta pentru că nu gândesc precum un politician dâmbovițean și pentru că sunt cu aproximativ două decenii mai mic decât Tăriceanu.

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, anunță triumfalist, pe Facebook, că a avut negocieri cu liderul Pro România (micul PSD), Victor Ponta, pentru o alianță politică în perspectiva alegerilor parlamentare din 2020 și că, ATENȚIE, speră ca alianța ALDE - Pro România să devină a treia forță politică din Parlamentul României. Am înțeles unde bate stimabilul. Tăriceanu mai vrea încă patru ani de imunitate, după 2020.

Rămas cu imunitatea la purtător, după ce Senatul a tergiversat, mai bine de o jumătate de an, cererea DNA de încuviințare a urmăririi penale în dosarul Microsoft, grație ajutorului divin al PSD, aflat într-o degringoladă totală după încarcerarea lui Dragnea, Tăriceanu, liderul unui partid care nu a trecut pragul electoral la europarlamentare, îl curtează acum pe Ponta ca să intre în Parlament și în 2020, ca să scape de ,,prigoana'' DNA și a așa-zisului stat paralel, care, mai nou, se face vinovat și pentru disoluția instituțiilor responsabile de siguranța cetățeanului.

Tăriceanu, care se visează președinte și a ocupat demnități politice (pălării) peste măsura capului său, are un singur scop: să NU răspundă penal pentru faptele sale. La fel ca și aliatul său, Liviu Dragnea, în prezent încarcerat, Tăriceanu nu a precupețit niciun efort pentru șubrezirea instituțiilor din Justiție. Toate discursurile sale din ultimii ani au fost anti-Justiție și anti-europene.

Tăriceanu a valsat tot timpul cu Dragnea, iar acum, refuzat de Dăncilă, își caută aliați în micul PSD, care a șubrezit PSDragnea și a favorizat avortonul PSDăncilă. Lui Ponta îi covine. "Micul Titulescu" este obișnuit să fie șmecher politic în tandem. Are experiența cu Crin Antonescu, un alt personaj aparent onorabil, care s-a dovedit ușor șantajabil. Asta este însă o altă poveste. Poate o să aflăm, la un moment dat, de ce a dat bir cu fugiții șarmantul și "igienicul" Crin Antonescu.

Revenind însă la Tăriceanu, doar o precizare mai fac: liderul ALDE este vinovat, în egală măsură, cu Dragnea pentru șubrezirea instituțiilor statului român. 

Mai multe articole despre:
Tăriceanu PSD