MENIU

Dan Vasile Mihale: Cum a reușit PSD să pună botniță Justiției cu ajutorul lui "Agamiță Dandanache"

Liviu Dragnea vrea prag la abuzul în serviciu

Ce nu a reușit să facă Guvernul Grindeanu - "Noaptea ca hoții" - prin intermediul ministrului Florin Iordache, alias "Altă întrebare", a reușit Guvernul Tudose, prin intermediul ministrului Tudorel Toader. Succesorul lui Iordache în Guvernul Grindeanu este aproape de un succes răsunător: îngenuncherea Justiției în faţa PSD-ALDE.

De când a reapărut în spațiul public, Tudorel Toader, fost judecător de la Curtea Constituțională, a dovedit o viclenie ieșită din comun. Timp de 24 de ore, a lăsat să se înțeleagă că este pro-Grindeanu, ulterior a demisionat din primul cabinet PSD, pentru a intra în același cabinet PSD, dar sub comanda lui Tudose, premierul sub care totul este "la maxim" și Justiția este la minimum.

Revenind însă la domnul Toader, Tudorel Toader, cred că este definiția perfectă a disimulării. După ce a dat impresia că este deranjat de cererea expresă a lui Dragnea de a evalua managementul de la DNA și Parchetul General, Tudorel Toader a profitat de prima ocazie pentru a pune în practică ordinul liderului PSD.

Refuzul lui Augustin Lazăr de a pune la dispoziția Comisiei parlametare de anchetă a scrutinului prezidențial din 2009 documente din dosarul de cercetare penală deschis de Parchetul General în acest caz i s-a potrivit mănușă domnului Toader. La fel ca refuzul șefei DNA de a fi audiată de respectiva comisie. Doamna Kovesi a avut însă o corespondență activă cu Comisia, iar în cea de-a patra scrisoare trimisă Parlamentului a oferit și un răspuns față de posibila fraudare a scrutinului prezidențial din 2009: "Nu avem indicii că respectivul scrutin ar fi fost fraudat...'' A omis însă să spună ce căuta în noaptea scrutinului în sufrageria lui Gabriel Oprea. Asta este, însă, o altă poveste, așa că nu o să insist...

Tudorel Toader a dovedit că este un executant abil și când a primit sarcina să modifice principalele legi ale Justiției. Nu s-a lăsat presat de termen și s-a ferit să abordeze subiecte precum grațierea sau pragul pentru abuzul în serviciu. A contabilizat însă strategic teme precum subjugarea Inspecției Judiciare și eliminarea președintelui din procesul de numire a șefilor de parchete. În fapt, Toader avea o sarcină clară de la șefii PSD: eliminarea procurorului general, Augustin Lăzăr, și a șefei DNA, Laura Codruța Kovesi. 

Eu personal am avut o revelație artistică față de domnul Tudorel Toader. Am avut o perioadă boemă în care am vrut să fac regie teatru și chiar am urmat cursuri în acest sens. Când l-am văzut prima oară pe domul Toader, am declarat, public, că este perfect pentru rolul lui Agamiță Dandanache, din capodopera lui Ion Luca Caragiale "O scrisoare pierdută". Dacă ar fi să pun în scenă acest spectacol, Tudorel Toader ar fi singura opțiune pentru rolul "Agamiță Dandanache".

Dincolo de această revelație artistică, mai spun doar atât: circ ieftin și dispreț față de lege și față de români...

Mai multe articole despre:
tudorel toader Dan Vasile Mihale