Dan Șova află dacă Senatul reia votul pentru arestarea sa
Conducerea Senatului se reuneşte astăzi pentru a discuta din nou cazul Şova. Senatorii trebuie să stabilească dacă trebuie reluat sau nu votul în cazul senatorului PSD. Curtea Constituţională a României a făcut publică motivarea cu privire la votul care l-a scăpat de arest pe fostul ministru al Transporturilor, pe 25 martie.
Biroul Permanent al Senatului va solicita Comisiei juridice un punct de vedere în cazul lui Dan Şova, pe baza deciziei Curţii Constituţionale, a declarat, luni, preşedintele Camerei superioare, Călin Popescu Tăriceanu,
"Pe baza deciziei Curţii Constituţionale, Biroul Permanent, mâine, va solicita Comisiei juridice şi un punct de vedere. O să se dea şi un termen, întotdeauna când o comisie este solicitată pe o anumită problemă se dă un termen", a spus Tăriceanu, luni.
El a arătat că, în calitate de preşedinte al Senatului, nu face recomandări în privinţa deciziei în cazul lui Şova.
"Când o să am raportul Comisiei juridice, o să-mi fac o idee. Aici este mai puţin o chestiune politică, cât una de natură juridică, având în vedere decizia Curţii Constituţionale, aştept punctul de vedere al Comisiei juridice de la Senat", a adăugat Tăriceanu.
Senatorii au luni o zi liberă, datorită sărbătorii Rusaliilor catolice.
"Decizia Biroului Permanent de săptămâna trecută a fost comunicată, Senatul nu lucrează, că au fost Rusaliile la catolici şi colegii care sunt catolici au cerut să fie liberi aşa cum şi săptămâna viitoare, după Rusaliile pe stil ortodox va fi liber", a precizat Tăriceanu.
În 25 martie, la votul din plenul Senatului, din cele 151 de voturi exprimate în cazul solicitărilor vizându-l pe Dan Şova, au fost înregistrate 79 de opţiuni "pentru", 67 "împotrivă", iar cinci voturi au fost anulate.