MENIU

Dan Motreanu, audiat la DNA în dosarul fostului viceguvernator Bogdan Olteanu

Deputatul Dan Motreanu s-a prezentat, miercuri, la sediul DNA, pentru a fi audiat în dosarul fostului viceguvernator al BNR Bogdan Olteanu, acuzat de procurori că ar fi primit, în 2008, de la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu un milion de euro pentru numirea jurnalistului Liviu Mihaiu în funcţia de guvernator al Deltei Dunării.

În 2008, când Bogdan Olteanu era preşedinte al Camerei Deputaţilor, din partea PNL, Dan Motreanu era secretar general al acestui partid.

Fostul viceguvernator al BNR, Bogdan Olteanu, eliberat recent din arestul preventiv şi plasat în arest la domiciliu, are interdicţie de a se întâlni şi a discuta cu mai multe persoane, printre care se numără părinţii săi, dar şi fosta lui soţie, care urmează să fie audiaţi ca martori în dosarul de corupţie, în privinţa modalităţii de dobândire a averii, potrivit deciziei instanţei supreme.

Astfel, Olteanu trebuie ”să nu comunice cu martorii deja audiaţi în cauză - Eftime Ionuţ Adrian, Ifteni Ion, Ţurcan Octavian, Sorin Enache, Liviu Mihaiu, Attila Korodi, Teodorescu Gheorghe, Zavaleche Cecilia, Pasti Vladimir Sergiu şi Gherguţ Dan Ion, cu suspectul Sorin Ovidiu Vîntu şi cu persoanele ce urmează a fi audiate  - Olteanu Dănuţ, Olteanu Ecaterina, Andone Cristina, Dragoş Nedelcu, Sergiu Toader şi Coconov Paul”.
Încălcarea acestei interdicţii ar permite procurorilor DNA solicitarea schimbării măsurii arestului la domiciliu în cea a arestului preventiv.

Mai multe articole despre:
DNA măsuri Dan Motreanu decizii