MENIU

Dacian Cioloş, despre mandatul său: Aproape toate partidele au văzut Guvernul ca o ţintă

Premierul Dacian Cioloş a declarat, în exclusivitate la Realitatea Tv, că în timpul mandatului său, aproape toate partidele au vazut Guvernul ca o ţintă, pentru a scoate în evidenţă la anumite idei pe care voiau să le promoveze. Premierul a mai spus că Guvernul Ponta a vorbit mai mult decât a făcut în mandatul pe care l-a avut şi a subliniat că patriotul Ponta este patriot doar acasă.

"A fost un an foarte intens şi a fost unul intens şi pentru că ne-am propus multe lucruri, pentru că ştiam că aşteptările au fost mari, a fost an electoral, a fost presiune si de la partide, aproape toate partidele au vazut la un moment sau la altul, în cursul anului, Guvernul ca o ţinta, pentru a scoate în evidenţă la anumite idei pe care voiua să le promoveze. A fost un an dificil si dinamic, si pentru că au ieşit la iveală probleme puse sub preş, iar când am venit, noi când am deschis usiel si ferestrele, au iesit la iveala. Noi ni le-a,m asumat aşa cum au venit", a spus acesta. 

Totodată, Cioloş a mai spus că absorbţia fondurilor europene din exercitiul trecut a fost marita de la 57% la peste 80%. Vorbind despre intarzierile la platile pentru fermieri, premierul se justifica acuzand guvernul Ponta ca nu a implementat legislatia europeana.

"Domnul Dragnea vorbeste fara sa se priceapa, ii mai sopteste si lui cineva cate ceva la ureche si se pronunta. Guvernul Ponta nu a implementat softul. Anul acesta s-au facut mult mai multe lucruri pentru Agricultura decat plata subventiilor catre femrieri. Am pregatit un fond de creditare cu dobanda mica, de 2%", a declarat Ciolos.