MENIU

Dacian Cioloș și Dan Barna, primele declarații după încheierea votului la alegerile parlamentare: „Nu vom negocia un guvern cu PSD”

Liderii Alianței USR-PLUS, Dacian Cioloș și Dan Barna spun că vor negocia componența guvernului, pentru că, în momentul de față românii nu au dat un vot clar niciunui partid. 

Dacian Cioloș: „Îi rog pe cei din secțiii să fie atenți. USR PLUS este o forță politică matură. Vom avea un număr dublu de senatori și deputați. Dacă datele pe care le avem,e clar că românii nu au dat mandatul niciunui partid. Am primit un mandat clar de la români. Țara noastră are nevoie de reforme profunde, o societate clădită pe onestitate. Pe onestitate vom negocia la guvernare. USR-PLUS este pregătită să-și asume guvernare, avem 40 de angajamente pentru România. Vom negocia pornind de la aceste deziderate. Este clar că USR nu negociază cu PSD. Putem negocia cu forțe politice. Nu mai putem merge cu „merge și așa”. Ieșirea din criză înseamnă abordarea clară a refirmelor statului român. PSD a dovedit de ce e capabil, România are nevoie de predictibilitate, de care țara noastră a dus lipsă în ultimii ani. USR PLUS a avut o abordare clară a reformelor.”

 

Dan Barna: „Rezultatul alegerilor parlamentare de duminică transmite că "nu se va putea face reformă în România fără USR-PLUS", a declarat copreşedintele alianţei, Dan Barna, după anunţarea exit-poll-urilor.

Barna a apreciat că rezultatul este unul "istoric".

„Rezultatul acestor alegeri spune un lucru foarte clar: nu se va putea face reformă în România fără USR-PLUS. În momentul de faţă, acest rezultat - cât va fi el, 18, 19, 20% - aşază USR-PLUS ca forţa reformatoare pentru următorii ani ai României”, a spus el.

PSD a obţinut, la Senat, 30,6% dintre voturile exprimate la alegerile parlamentare de duminică, iar la Camera Deputaţilor - 30,5%, PNL a obţinut, la Senat, 29,1%, iar la Camera Deputaţilor - 29%, potrivit rezultatelor exit-poll-ului realizat de CURS - Avangarde, la comanda Antena 3, pentru ora 19,00. Pe locul al treilea se situează Alianţa USR-PLUS, care a obţinut 16,4% la Senat şi 15,9% la Camera Deputaţilor. 

Mai multe articole despre:
dacian ciolos usr plus alegeri parlamentare 2020