MENIU

Dacian Cioloş, la Ministerul Agriculturii: Nu am fost în control, am discutat colegial

Premierul Dacian Cioloş a mers astăzi la Ministerul Agriculturii, pentru a discuta cele mai importante probleme ale domeniului, dar şi chestiuni de organizare.

"Nu am fost în control, am discutat coelgial. Planul de măsuri sectoriale este gata. Am vrut sa incepem cu agricultura nu numai ca incepe cu litera A, dar stiu bine si ministerul si domeniul", a declarat Cioloş.

 Acesta a mai adăugat, apoi: "Suntem in masura sa finalizam si să publicam acest plan de masuri sectoriale cred ca in cursul zilei de astazi, daca nu s-a si facut, il trimit la Parlament si il facem public. Am inceput seria unor intalniri, nu sunt controale, e vorba de discutii.  Am discutat despre active celor 2 agentii care au un rol essential. Am incitat ministerul sa gandeasca intr-un mod mai imaginativ. Trecem în revistă cele mai importante priorotati legate de irigatii si cercetare", a mai spus premierul.

Premierul Dacian Cioloş a anunţat miercuri,  în cadrul şedinţei de Guvern, că va merge la fiecare minister, pentru a vedea cum îşi organizează miniştrii echipele

Acesta a precizat că mâine va merge la Ministerul Energiei şi la cel al Agriculturii.

"Pentru a discuta în detaliu modul cum vaţi gândit să implementaţi aceste măsuri o să vă propun să ne întâlnim - cel puţin la ministerele care au măsuri prevăzute în programul de guvernare - în zilele următoare, în următoarele două, trei săptămâni, o să mă organizez în aşa fel încât să vin la dumneavoastră la ministere pentru a discuta împreună cu dumneavoastră şi cu conducerea ministerelor modul în care vaţi propus să vă organizaţi pentru aplicarea, implementarea, acestor măsuri., pentru că o să le urmărim împreună", le-a spus Cioloş miniştrilor. Premierul a amintit că a cerut Ministerului de Finanţe să facă lunar o evaluare a execuţiei bugetare şi că o parte a acesteia este legată de măsurile prioritare incluse în panul de reformă sectorială. Dacian Cioloş a a mai anunţat că joi va avea întâlniri în acest scop cu conducerile Ministerului Agriculturii şi Ministerului Energiei. Guvernul discută, miercuri, în şedinţă, normele metodologice privind legea finanţării partidelor politice şi a campaniilor electorale, un proiect privind constituirea comisiilor privind procedura insolvenţei persoanei fizice, dar şi constituirea unor grupuri de lucru pentru legea salarizării.