MENIU

Dacian Cioloş, la comandamentul de iarnă la MAI: Măcar ce ţine de noi să facem în mod profesionist

Ninsorile abundente au determinat Guvernul să activeze Comandamentul de Iarnă. Şedinţa de la sediul MAI a avut loc în această dimineaţă, în prezenţa premierului Dacian Cioloş. Şeful Guvernului punând că trebuie luate toate măsurile pentru a nu exista probleme. Acesta a spus că nu vrea sa lase impresia că le ştie pe toate şi a punctat că măcar măsurile luate de ei să fie profesioniste.

"Am vrut sa particip la deschiderea acestei sedinte, o sa raman doar pe introducere, dupa care membrii comitetului o sa ramana pentru a avea disc in teritoriu nu vreau sa las impresia ca in calitate de prim ministru le stiu pe toate si le conduc pe toate. Guvernu va urmari cu foarte mare atentie in perioada urmatoare modul cum ne facem cu totii treaba in perioada de iarna care aproape in fiecare an ridica probleme. E important ca macar ce tine de noi sa facem in mod profesionist", a spus premierul.

Cioloş a mai spus că este important ca oamenii să fie preveniţi, iar utiliajele să fie pregătite:

"E important să învăţăm din experienţa anilor trecuţi şi să vedem ce putem adăuga în plus, fiecare an, pentru ca să evităm situaţiile dificile. Aşa cum spuneau unii miniştri, sunt momente în care nu putem face mai mult contra naturii, dar e important ca oamenii să fie preveniti şi să fim pregătiţi să intervenim cu tot ceea ce putem. Le-am mai spus să încercăm în zilele următoare să facem şi o analiză de risc pentru că am constatat aproape în fiecare an, cam în aceleaşi regiuni şi zone apar blocaje sistematic. Ar fi bine să ne concentrăm atenţia pe regiunile respective şi să prevenim cetăţenii de potenţiale blocaje când avem informaţii că ele pot să apară, dar şi să avem utilajele pregătite ca să putem interveni mai rapid şi cu o capacitate mai mare", a declarat Dacian Cioloş după şedinţa Comandamentului de iarnă convocată la sediul MAI(....)

Ulterior, Petre Tobă, ministrul de Interne, a anunţat că s-au luat măsuri în 14 judeţe, iar prefecţii şi autorităţiel sunt prezenţi pentru a-şi îndeplini atribuţiile.

"Prezența dumneavoastră la Ministerul Afacerilor Interne ne onorează. La nivel teritorial sunt prezenți prefecții, dar și toate autoritățile. Am înregistrat fenomene meteo deosebite și am luat măsuri în 14 județe. Am avut 46 de localități afectate. Am 33 de anexe gospodărești inundate. Nu am avut persoane izolate, nu am avut personae decedate. Suntem pregătiți pentru a acționa. Au fost date 5 contravenții pentru neechiparea corespunzătoare a mașinilor”, a spus ministrul Afacerilor Interne, Petre Tobă.