MENIU

VIDEO | Dacian Cioloș: Florin Cîțu este terminat ca premier. Și-a cumpărat funcția cu PNDL

Dacian Cioloș, europarlamentar, lider USR-PLUS

Dacian Cioloș susține că USR PLUS va vota orice moțiune de cenzură pentru demiterea guvernului Cîțu, inclusiv una de la PSD. Mai mult, acesta îl acuză pe Florin Cîțu că ar fi cumpărat voturile necesare pentru funcția de președinte al partidului. Pe de altă parte, șefa Senatului, Anca Dragu, spune că nu are de gând să demisioneze, în ciuda insistențelor premierului. 

,,Campania de vaccinare pe care a dus-o în gard PNDL pe banii statului pe care și-a cumpărat funcția în partid. Votăm orice moțiune care poate să scurteze această agonie a premierului Cîțu, care din punctul nostru de vedere este terminat ca premier. El se comportă ca și cum ar avea majoritate pune condiții acum.

Îi reamintesc premierului citu si PNL-ului că nu a câștigat alegerile cu un procent, care să le permită să invite sau nu partide la guvernare. Există o posibilitate să nu votăm moțiunea. PNL să retragă sprijinul politic al lui Cîțu și să propună un premier capabil care să formeze o coaliție și să aibă încrederea partenerilor’’, a declarat Dacian Cioloș, la un post TV.

Pe de altă parte, șefa Senatului, Anca Dragu, spune că nu are de gând să demisioneze, în ciuda insistențelor premierului. 

,,Știu că premierul Cîțu vrea să demită oameni să îI dea afară. Pe mine nu mă poate demite și asta îl disperă. Prpbabil a promis această funcție și nu poate să livreze promisiunea. PNL poate schimba șeful Senatului și Camerei doar cu sprijinul PSD. Cîțu când îmi cere mie demisie, să explice de ce. S-o lăsăm mai moale cu legarea decizei CCR de demisia mea, acolo cred că dumnealui trebuie să își dea demisia’’, a precizat Anca Dragu.

Mai multe articole despre:
dacian ciolos florin citu premier pndl