MENIU

Dacian Cioloş: "ISU are nevoie de restructurare. I-am cerut lui Arafat o analiză"

Dacian Cioloş a vorbit despre gafele ISU şi despre felul în care vede situaţia secretarului de stat Raed Arafat, în emisiunea Jocuri de Putere, la Realitatea TV.

Dacian Cioloş a explicat: "Nu ştiu dacă problema e doar la ISU Bucureşti, cel puţin acolo am putut identifica că e clar o problemă. În acelaşi timp, cred că ISU are nevoie de o restructurare şi ameliorare a managmentului şi am cerut domnului Arafat să vină în următoarele zile cu o analiză privind modul de funcţionare al ISU şi cu propuneri de restructurare şi ameliorare şi în funcţie de aceste propuneri şi modul de abordare vom decide care sunt deciziile care trebuie luate. E clar că ISU are nevoie de o restructurare şi de măsuri care să crească încrederea.

Acolo există un departament care se ocupă de intervenţiile de urgenţă şi s-a dovedit foarte eficient. Trebuie să vedem cum putem ameliora nişte lucruri înainte de a blama oameni. E si partea din ISU care se ocupa de prevenire si acolo din cate am inteles exista disfuncţionalitati grave, cum s-a observat din situatia de la Bucuresti şi de aceea vreau să văd întâi această analiză.

Pe dl. Arafat îl cunosc din perioada în care în indiferenţa autorităţilor din România dânsul facea eforturi ca să creeze această structură de intervenţie rapidă, ştiu eforturile pe care le făcea. Căutând susţinere financiară inclusiv la CE.

Nu mă grabesc încă să judec un om, dar mă grabesc să apreciez calitatea activităţii unei instituţii", a conchis premierul.