Dacian Cioloş, despre emiterea unor ordonanţe de Urgenţă pentru Legea Salarizării
Premierul Dacian Cioloş a declarat, miercuri, la întâlnirea cu Consiliul Naţional Tripartit, că Executivul nu intenţionează să promoveze alte ordonanţe de urgenţă pentru noi corecţii în sistemul de salarizare.
Guvernul şi reprezentanţii confederaţiilor patronale şi sindicale reunite în Consiliul Naţional Tripartit au convenit să continue să lucreze la un nou proiect al Legii salarizării unitare şi pentru stabilirea salariului minim pe economie pentru anul 2017, informează Guvernul.
Conform sursei citate, în ceea ce priveşte proiectul noii Legi a salarizării unitare, Executivul şi partenerii sociali vor colabora în scopul stabilirii principiilor, clarificării definiţiilor şi elaborării proiectului de lege, părţile implicate asumând faptul că acest proiect nu va fi adoptat în timpul mandatului acestui Guvern.
"Înţeleg că există o majoritate largă a partenerilor sociali care este de acord să lucreze pe acest proiect, dar, pe de altă parte, pornim la această activitate conştienţi că obiectivul nu este de a-l adopta în acest mandat şi că viitorul Guvern şi Parlament îşi vor pune amprenta asupra acestui document", a afirmat premierul Dacian Cioloş.
Ministrul Muncii a amintit faptul că a propus şapte principii pe baza cărora să fie elaborat proiectul legii salarizării unitare, însă există flexibilitate şi pentru acceptarea altor propuneri din partea partenerilor sociali.
În acelaşi timp, el a mai subliniat că intervenţiile punctuale de corecţie legislativă, prin Ordonanţe de Urgenţă, nu sunt o soluţie.
"Prin ordonanţe de urgenţă nu vom putea rezolva echitatea per ansamblu a sistemului de salarizare a personalului plătit din fonduri publice", a explicat ministrul Dragoş Pîslaru. Premierul a transmis că Executivul nu intenţionează să promoveze alte ordonanţe de urgenţă pentru noi corecţii în sistemul de salarizare, întrucât acestea ar afecta fondurile care