MENIU

Dacian Cioloş, anunţ de ultima oră despre despre criza imigranţilor

Premierul aduce în discuţie integrarea migranţilor în UE. Dacian Cioloş a declarat, într-un interviu acordat publicaţiei franceze www.ouest-france.fr, că statele Uniunii Europene trebuie să discute problema integrării imigranţilor, fără ca UE să impună de sus ţărilor membre decizii în această chestiune, fapt ce a dat impresia unor state că nu sunt ascultate.

Dacian Cioloş a spus că Uniunea Europeană nu trebuie să se baricadeze în faţa fluxului migrator dar, concomitent, trebuie să consolideze integritatea frontierelor sale şi să arate că poate control procesul.

”Nu trebuie să ne baricadăm. În acelaşi timp însă, trebuie asigurată protecţia frontierelor europene. Este un element de bază pentru a arăta coerenţa proiectului european. Nu baricadelor şi da protecţiei frontierelor, cu un control al fluxurilor migratorii”, a spus prim-ministrul pentru www.ouest-france.fr.

El a avertizat că impunerea unor soluţii a dat impresia anumitor state membre că nu sunt ascultate la nivelul Uniunii, referindu-se la cotele obligatorii de refugiaţi.

”Unii au încercat să-şi impună soluţiile proprii. Există astăzi state membre care au impresia că nu sunt ascultate. Nu ajunge să pui o cifră şi repartizezi cote între ţări. Trebuie să discutăm de capacitatea noastră de a integra aceşti migranţi. Uitaţi-vă la problemele din anumite metropole europene. Astăzi, se iau decizii dar ele nu sunt aplicate. Se dă impresia că Europa este un sistem care impune de sus în jos, fără dezbatere. Nu aşa se creează încredere”, a declarat Cioloş, scrie news.ro.

Mai multe articole despre:
0 alegeri măsuri decizii Dacian Cioloş măsură