MENIU

Curg criticile de la Bruxelles! România nu a profitat "nici măcar un centimetru" de fondurile UE

<p>Parlamentul European&nbsp;</p>

Curg criticile de la Bruxelles! România nu a profitat "nici măcar un centimetru" de fondurile UE, o spune  europarlamentarul Adina Vălean.  ,,Țara noastră nu are infrastructură din cauza, pur şi simplu, a neputinţei de proiectare de la Bucureşti", a adăugat Adina Vălean, informează  Agerpres.

Adina Vălean, membru al Grupului PPE din Parlamentul European, a vorbit, comparativ, despre eforturile făcute de alte ţări în ceea ce priveşte absorbţia de fonduri pentru infrastructură.

"Trebuie să vă spun că, în materie de infrastructură, (...) am observat cum alte state membre ale Uniunii Europene, mai noi sau mai vechi, mai din Est sau mai din Vest, au profitat în mod constant de finanţarea pentru infrastructură şi e bine-cunoscut exemplul multiplelor aeroporturi, investiţiilor în transportul feroviar, modernizări de linii de echipamente, tot", a spus ea.

În acest context, Vălean a arătat că "este absolut evident că România nu a profitat nici măcar un centimetru, niciodată", de aceste fonduri.

"Dincolo de faptul că nu avem autostrăzi, ceea ce este scandalos, nu avem nici investiţii în infrastructura feroviară, nu avem investiţii în infrastructura de transport al energiei. (...) Deschidere a existat întotdeauna şi bani au existat întotdeauna şi nu avem infrastructură din cauza, pur şi simplu, a neputinţei de proiectare de la Bucureşti, să spunem aşa", a punctat Adina Vălean.

Luni, comisarul european pentru politică regională, Corina Creţu, a afirmat că nu mai acceptă insulte din partea Guvernului României, în contextul în care a avertizat de nenumărate ori autorităţile de la Bucureşti că România pierde bani din lipsa proiectelor, însă a fost apostrofată că spune lucrurilor pe nume.

Mai multe articole despre:
România Bruxelles critici fonduri UE nu a profitat