MENIU

Cum pot deveni biletele de avion și mai ieftine

Eurodeputatul Marian-Jean Marinescu, raportor pentru regulamentul "Cerului unic european"- etapa 2 (SES 2+) a explicat intr-un interviu pentru EurActiv.ro, care sunt beneficiile acestei initiative, in primul rand pentru pasageri, dar si cauzele pentru care exista opozitie din partea anumitor actori relevanti din domeniu, precum anumite venituri la bugetul de stat sau locurile de munca din sector.

Principalele explicatii oferite de Marian-Jean Marinescu (partea II): despre presiunea pusa pe companiile europene de concurenta, venind din tarile terte si solutia adusa de noul regulament:

  • Nu companiile aeriene au un avantaj, pasagerul are un avantaj. Este evident ca la un moment dat se va reflecta acest nou concept si in pretul biletelor, dar in primul rand in eficienta industriei.
  • Industria aeriana de transport este sub o presiune foarte mare de concurenta din partea tarilor terte, unde nu sunt aceleasi reguli ca in Europa. Acolo sunt subventii de stat. Sunt foarte multe care lucreaza pe Europa. 
  • Trebuie ajutate companiile sa se mentina, dar nu prin subventii de la stat, ci printr-o eficienta mai mare a controlului de trafic si a industriei in general.
  • Transportul contribuie la dezvoltarea economica si crearea de locuri de munca. Este mare nevoie de un nou sistem, de o noua tehologie care sa permita mai multe zboruri, care sa permita un timp mai scurt de zbor, mai mult confort pasagerilor. 
  • Acest sistem are efecte benefice in mai multe directii - pe emisii de noxe, pe timpul de zbor, pe eficienta industriei si bineinteles si pe confortul pasagerilor.

Mai multe, pe euractiv.ro

Mai multe articole despre:
bilete de avion bilete de avion ieftine