MENIU

Cum plănuia Statul Paralel să șantajeze politicienii: Parlamentul României, SPIONAT la ordinul lui Coldea

Ipoteză terifiantă: serviciile ar fi spionat instituțional tot Parlamentul României, la ordinul lui Florian Coldea. Fostul director adjunct al SRI a semnat în 2009 un ordin prin care el cerea ofițerilor de informații să intercepteze discuțiile purtate de aleși. Coldea ar fi luat acestă decizie după ce ar fi primit dispoziții clare în CSAT de la președintele Traian Băsescu, unde ar fi semnat o hotărâre în acest sens. Realitatea PLUS a cerut un punct de vedere de la fostul președinte, însă jurnaliștii nu au primit niciun răspuns. 

Traian Băsescu ar fi folosit serviciile secrete pentru a ști ce se discută în Parlament. Fostul președinte ar fi aprobat o hotărâre CSAT prin care i-ar fi dat voie lui Florian Coldea să ceară ofițerilor de informații să asculte conversațiile parlamentarilor.

Întreg planul ar fi fost pus la cale înainte de anul electoral 2009, când puterea fostului președinte să clătina. Mai mult, oamenii săi de încredere George Maior și Florian Coldea ar fi executat ordinul, iar cei care s-au opus acestor ilegalități ar fi fost expulzați. Jurnalistul Cornel Ivanciuc a declarat că are informații din interiorul SRI potrivit cărora Coldea i-a spionat pe aleșii țării.

„Problema cea mai mare pe care a creat-o Coldea, de unde și cele două victime pe care le cunoaștem, cei doi ofițeri pe care i-a dat afară până la urmă, a plecat de la intenția serviciului, exprimată clar de Coldea, de a monitoriza întregul Parlament al României, Deci, urma ca fiecare membru al Parlamentului României să fie monitorizat și să i se deschidă o acțiune de urmărire informativă ca să poată fi șantajați. Oricum pachetul de șantaj pe Parlament este făcut, există un procent de 15-20% dintre senatori și deputați care sunt șantajați. Statul român așa lucrează. Dacă nu ai pricină de șantaj nu poți fi valorificat”, a declarat Cornel Ivanciuc.


Acest caz de spionaj amintește de scandalul din Statele Unite ale Americii Watergate, unde câteva figuri au fost interceptate ilegal de FBI.