MENIU

Victor Ponta se contrazice din nou: Ce arată trei declarații de interese, din 2007 și 2008

Premierul Victor Ponta îşi contrazice propria declaraţie de interese, făcută în 2007. Premierul susține, în prezent, că nu a fost niciodată partener al firmei “Şova şi Asociaţii”, deşi în declaraţia de interese pe care a completat-o, în urmă cu opt ani, a scris cu mâna lui că este “SENIOR PARTNER” al casei de avocatură ,,Şova şi asociaţii". Mai mult, în alte două declarații de interese, din 20.02.2008 și 12.06.2008, se regăsește aceeași mențiune - "Senior partner 'Sova și Asociații' - SC Avocati" - Ponta precizând că este vorba despre un "parteneriat privind colaborare și asistență în cauze penale". 

Victor Ponta a refuzat, luni, să facă precizări legate de colaborarea cu Dan Şova, pentru care este urmărit penal de DNA.

Dan Şova a explicat, însă, care erau raporturile dintre Victor Ponta şi casa de avocatură deţinută de el.

“Legea reglementează parteneriatul în momentul în care cineva face parte din societate. Atât domnul Ponta, cât şi eu, am luat hârtii de la barou pentru a convinge presa fireste că nu a fost niciodată asociat în firma de avocatură “Șova și asociații". “Conlucrarea profesională este reglementată de legea avocaturii", a declarat Șova.

În aceeași măsură, premierul a susţinut, duminică, că nu a fost angajat al casei de avocatură “Şova şi Asociaţii.”

"Nu am fost niciodată asociat în cabinetul din care făcea parte domnul Șova. Sunt acuzat de spălare de bani, deoarece am primti bani de la domnul Șova, cei două mii de euro lunar, până când mi-am suspendat activitatea", preciza Victor Ponta.

În timp ce lua bani de la firma lui Dan Şova, Victor Ponta ocupa şi funcţia de deputat PSD de Gorj, judeţul în care se află complexele energetice Turceni-Rovinari.

De altfel, în 2007, Victor Ponta a scris, sub semnătură, în Declarația de Interese, că este Senior partner la “Șova și Asociații” - firma care a facturat servicii neprestate către Turceni şi Rovinari. De exemplu, casa de avocatură a lui Şova a facturat 27 de ore de muncă pe zi. 

Declarația de interese poate fi găsită pe site-ul Camerei Deputaților. Tot acolo, se găsesc și alte două declarații de interese, din 20.02.2008 și 12.06.2008, în care se regăsește aceeași mențiune - "Senior partner 'Sova și Asociații' - SC Avocati" - Ponta precizând că este vorba despre un "parteneriat privind colaborare și asistență în cauze penale", scriu cei de la HotNews.ro.